Vašu kućnu biblioteku obogatite novim knjigama

naslovnica nagradna knjiga

U suradnji s nakladničkim kućama Hena com i Znanje osigurali smo nove nagradne knjige. Ovog puta su to Vrijeme ubijanja i Na križanju četiriju cesta. Kako do knjiga?

U tiskanom izdanju “Međimurskih novina” od petka 7. lipnja potražite nagradne kupone i pošaljite ih na adresu: Međimurske novine, Kralja Tomislava 2, 40000 Čakovec ili na e-mail: oglasn[email protected] ili donesite osobno u redakciju NAJKASNIJE U UTORAK 11. lipnja do 15 sati.

Više o nagradnim knjigama u nastavku.

John Grisham: Vrijeme ubijanja

U Clantonu, južnjačkom gradiću u srcu Mississippija, zločini imaju različitu težinu ovisno o boji kože počinitelja. Kada Carl Lee Hailey poluautomatskom bojnom puškom ubije dvojicu osumnjičenika koji su brutalno silovali njegovu desetogodišnju kćer, lokalno stanovništvo – isprva zgroženo nesretnom sudbinom crne djevojčice, a potom uvučeno u spiralu rasističkog nasilja – nastoji odbaciti sve što narušava njegovo specifično poimanje pravde…

Tommi Kinnunen: Na križanju četiriju cesta

Na dalekom sjeveru Finske na križanju četiriju cesta smjestili su se jedna kuća i njezini stanari čiji se životi, poput cesta samih, ukrštavaju i neminovno susreću. Kroz gotovo stotinu godina, a sve u istoj kući, pratimo živote Marie, njezine kćeri Lahje, Lahjinog supruga Onnija te njihove snahe Kaarine. Svi su na neki način drukčiji i odskaču iz zajednice – Maria je samohrana majka i primalja koja pati za priznanjem i poštovanjem, Lahja ima izvanvanbračnu kćer i muža koji je sve otuđeniji. Nikome od njih život nije lak, i svi se bore s predrasudama okoline, vjerskim fundamentalizmom, nedostatkom komunikacije i samoćom.

Ostavi komentar