Gnijezdo i Sve moje rane – za vašu kućnu biblioteku

Međimurske novine u suradnji s nakladničkim kućama Znanje i Mozaik za vašu su kućnu biblioteku osigurale nove naslove. Ovog tjedna to je “Gnijezdo” autorice Cynthie D’Aprix Sweeney te djelo “Sve moje rane” koje je poteklo iz pera Kathleen Glasgow. Više o naslovima saznajte u nastavku.

Nagradne kupone potražite u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 16. veljače.

 

Cynthia D'Aprix Sweeney: Gnijezdo Cynthia D’Aprix Sweeney: Gnijezdo

Kad se Leo Plumb pijan odveze s devetnaestogodišnjom konobaricom s proslave vjenčanja svoje rođakinje, moralnim i zakonskim posljedicama pridodat će se i strašan problem koji će time prouzročiti svom bratu i sestrama. Troškovi Leova odvikavanja značajno su ispraznili Gnijezdo – obiteljsku zakladu koja bi ih oslobodila mnoštva financijskih poteškoća.

Melody, supruzi i majci iz predgrađa, taj novac trebao je poslužiti za plaćanje goleme hipoteke i školarine za koledž njezinim kćerkama blizankama. Trgovac antikvitetima Jack potajno je posudio novac, dajući u zalog vikendicu na plaži koju je kupio sa svojom suprugom. A Beatrice, nekoć obećavajuća autorica kratkih priča, nikako da dovrši roman koji je već davno morala predati.

Ujedinjeni kao nikad prije, brat i sestre Plumb moraju se uhvatiti u koštac s davnim zamjerkama, sadašnjim istinama i velikim emocionalnim i financijskim posljedicama nesreće, kao i s priznavanjem vlastitih odabira u životu.

Okrutno pronicavo, zabavno i toplo, Gnijezdo je briljantan roman prvijenac o radosti i okrutnosti obiteljskog života.

 

 Kathleen Glasgow: Sve moje raneKathleen Glasgow: Sve moje rane

Charlie Davis sedamnaestogodišnja je djevojka koja je doživjela više gubitaka nego što neki ljudi prožive tijekom cijelog života. I naučila je kako može zaboraviti na svoju bol. Rane koje si sama zadaje komadićem slomljenog stakla na trenutak brišu patnju i tugu dok ne ostane samo mir. Tada Charlie ne razmišlja o svome ocu koji je nestao u rijeci, najboljoj prijateljici koje više nema ili majci koja više ne mari za nju. Svaka nova rana ne umanjuje Charlienu bol, već je vodi putem do samog dna, no ponekad je upravo to ono što je potrebno kako bi Charlie pronašla novu nadu, svoj novi život…

Očaravajuća priča o djevojci koja nakon tragedije kreće na životno putovanje kako bi se vratila na pravi put, roman je prvijenac Kathleen Glasgow, temeljen na njezinim vlastitim iskustvima, koji će vas šokirati svojom iskrenošću i istovremeno vam slomiti srce svojom toplinom.

Ostavi komentar