Obogatite vašu kućnu biblioteku djelima Mate Lovraka i Johna Grishama

citanje 01

U tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 4. svibnja potražite nagradne kupone za nove naslove. Ovog puta očekuje vas dječja literatura s potpisom Mate Lovraka te napeti roman Johna Grishama. Knjige smo osigurali u suradnji s nakladničkim kućama Mozaik i Znanje.

Više o knjigama saznajte u nastavku, a nagradni kupon potražite u Međimurskim novinama. Dostavite ga u naš marketing najkasnije do utorka do 15 sati.

micek i dedekMato Lovrak: Micek, Mucek i Dedek

Neka djela Mate Lovraka (Micek, Mucek i Dedek, Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice) dramatizirana su i izvođena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Narodnom kazalištu u Osijeku i dječjim kazalištima u Sarajevu, Rijeci i Zagrebu. Mato Lovrak rodio se u Velikom Grđevcu kod Bjelovara 8. ožujka 1899. godine, a umro 1974. Kao učitelj radio je neprekidno 35 godina u raznim selima i gradovima. Književnim radom bavio se 40 godina. Autor je romana i zbirki priča: Slatki potok, Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice, Divlji dječak, Francek drugi hrabri, Doka Bedaković, Neprijatelj broj 1, Sretna zemlja, Anka Brazilijanka, Micek, Mucek i Dedek, Prijatelji, Naši dječaci, Dječak konzul, Prozor do vrta, Devetorica hrabrih, Dobra oluja, Iskrica, Zeleni otok, Kad u kući jagode rastu… Romani Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice uvršteni su u lektiru.

 

siva goraJohn Grisham: Siva gora

Karijera odvjetnice Samanthe Kofer na njujorškom Wall Streetu strelovito napreduje sve do početka recesije 2008. kada ostaje bez posla. No Samantha je jedna od “sretnica”. Već tjedan dana poslije napušta Manhattan kako bi volontirala kao odvjetnička pripravnica u jednoj dobrotvornoj pravnoj organizaciji duboko u gorju Appalachian. Ondje se prvi put u karijeri susreće s pravim klijentima i problemima. Nailazi na tajne koje su zauvijek trebale ostati zakopane duboko u planinama. Novi posao Samanthu dovodi u opasan svijet rudnikâ ugljena, svijet u kojem se zakoni često ne poštuju, pravila zanemaruju, a propisi odbacuju, gdje postoje podjele unutar zajednice, a sama je priroda izložena nemilosrdnom iskorištavanju velikih korporacija koje se bave eksploatacijom ugljena. Samantha će se vrlo brzo naći usred velike parnice.

Ostavi komentar