Optužnica protiv vozača BMW-a koji je u Belici pijan prešao na suprotnu stranu i skrivio tešku prometnu

sudar u belici
U prometnoj nesreći u Belici putnik u udarenom vozilo zadobio je ozljede teške po život

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 16. srpnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona, objavio je DORH.

Okrivljenika se optužnicom tereti da je 28. studenog 2018. u Belici, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod jakim utjecajem alkohola (najmanje 1,70 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), zbog čega je vozio suviše velikom brzinom od preko 95 km/h kojom nije mogao savladati desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila koji je naišao iz suprotnog smjera. U prometnoj je nesreći putnik u udarenom vozilu zadobio mnogobrojne teške i po život opasne ozljede, dok je vozačica tog vozila zadobila više teških ozljeda, navodi se u DORH-ovom priopćenju.

Podsjetimo, tada 20-godišnjak sa šireg područja općine Donji Kraljevec, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste.

Zbog toga je u zavoju vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

Nakon udara osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u prometnu opremu ceste, a potom u ukrasno drveće.

Ostavi komentar