Jelena Lesjak peta u državi u poznavanju hrvatskoga jezika

Gimnazijalka Jelena Lesjak, najbolja poznavateljica hrvatskoga pravopisa i gramatike iz Srednje škole Čakovec, na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika trećim je rezultatom na testu osvojila peto mjesto u kategoriji drugih razreda.

Uspjelo joj je to samo dva dana nakon državnoga Natjecanja iz biologije, što čini Jelenin uspjeh još većim, a za natjecanje ju je pripremala profesorica Vesna Prepelić-Đuričković.

Ovo Natjecanje, održano u Jasenicama, Jeleni i njezinoj mentorici bilo je i prava mala avantura – od dodira velebitske bure, susreta s pastirom Zoranom i vilom Hrvaticom u Osnovnoj školi Petra Zoranića, pa do „lagane“ šetnje poučnom stazom u Nacionalnom parku Paklenica te doživljaja prirodnoga i kulturnoga bogatstva Velebita i Paklenice u modernom interaktivnom centru Podzemni grad Paklenice.

Srednjoškolka sa svojom mentoricom ispred stijena.
Foto: SŠČ – FB

Kako je Srednja škola Čakovec navela na svojim Facebook stranicama, mistični svijet Podzemnoga grada ih je očarao, jednako kao i hrabrost brojnih penjača na pakleničkim stijenama kojoj su svjedočili, pa se Jelena okušala i u maloj školi vezanja čvorova.

Srednjoškolka veže čvorove.
Foto: SŠČ – FB

 

Izvor: Srednja škola Čakovec – FB

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE