murakon

Šesti Murakon održan je ove subote u idiličnom okruženju Mlina na Muri u Žabniku. Brojni posjetitelji mogli su uživati u autorskim pjesmama pjesnika koji su se predstavili ovom prilikom. Iako je prijetilo nevrijeme, ipak je sve prošlo uglavnom prema predviđenom programu.

Ugledni i priznati pjesnici iz različitih zemalja europskoga kontinenta okupili su se tako i ove godine na Međunarodnome festivalu suvremene poezije MURAKON. Gosti festivala bili su autori nagrađivani međunarodnim i državnim nagradama: Attila Jasz, Barbara Korun, Gabriele Musetti, Goran Gatalica, Emilija Kovač te Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika.

Đuro Vidmarović
Đuro Vidmarović

Zlatko Kraljić, idejni začetnik, a danas ravnatelj i urednik Murakona zajedno sa suradnicima potrudio da ova priredba prođe u prekrasnom i jedinstvenom okruženju kakvog može pružiti samo rijeka Mura i ovdašnji ljudi, te je u potpunosti uspjela.

Voditeljica Anđelka Klemenčić koja već šest godina besprijekorno odrađuje ovu dužnost redom je predstavljala pjesnike u samom srcu neokeltskog labirinta.

murakon

Muze pjesništva održale su vrijeme dobrim, tako da do samog završetka nije pala kiša, a za glazbeni ugođaj potrudio se gitarski duo Branimir Novak i Nenad Srpak.

Galeriju pogledajte ovdje: (MURAKON)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar