BADMINTON: Seniorska ekipa BK Međimurja osvojila brončanu medalju na ekipom PH 2019

Postolje seniora - brončani Međimurci
Postolje seniora - brončani Međimurci

U subotu 1. lipnja 2019. godine u dvorani II.OŠ Čakovec u odličnoj organizaciji BK Međimurja Čakovec održano je EKIPNO PH 2019. za seniore i kadete. Vrhovni sudac na EPH 2019 bio je Darko Ivan Vidaković iz V elike Gorice, a voditelj natjecanja Filip Mikolaj. EPH 2019 otvorio je dogradonačelnik Grada Čakovca Zoran Vidović.

sudionici EPH s otvaranja
sudionici EPH s otvaranja

Na seniorskom i kadetskom EPH 2019 uspješno su nastupile i ekipe BK Međimurje pod vodstvom trenerice Emilije Talan i trenera Tomislava Grubića. Na seniorskom EPH 2019 seniorska ekipa pobjedom nad ekipom BK FLEX 2, Zagreb sa 5:0 i porazom od 5:0 od ekipe BK Medvedgrad 1998 došla do polu-finala gdje je nažalost u napetom i dramatičnim mečevima poražena od ekipe BK Velika Gorica sa 4:1.

U borbi za treće mjesto i brončanu medalju ekipa BK Međimurje je uvjerljivo pobjedila ekipu BK Flex 1 iz Zagreba sa 5:0 i osvojila brončanu medalju. Seniorska ekipa BK Međimurje koja je bila spoj mladosti iskustva igrala je u sastavu: kapetanica Emilija Talan, Ela Trstenjak, Karmela Vadlja , Luka Vlahek, Matija Hranilović i Luka Grubić.

U finalu ekipa BK Medvedgrada 1998 iz Zagreba uvjerljivo je pobjedila ekipu BK Velika Gorica sa 5:0 i osvojila zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske. Ekipa prvaka igrala je u sastavu: Zvonimir Đurkinjak, Filip Špoljarec, Borna Car, Edvin Hadžihalilović, Dora Dragčević, Ira Martinuš, Nera Novosel i Dea Hasennohrl.

Seniorska i kadetska ekipa kluba
Seniorska i kadetska ekipa kluba

Kadetska ekipa osvojila 4. mjesto na EPH 2019

Na kadetskom EPH 2019 ekipa u sastavu: kapetan Josip Đeri, Matej Martinjak,Vito Peti, Vito Blažić, Lucija Kacun, Klara Hajdarović i Keti Tropša zauzela je 4. mjesto izgubivši u borbi za 3. mjesto i brončanu medalju od ekipe BK Zagrem Maksimir sa 5:0. Naslov državnih prvaka osvojila je ekipa BK Novske pobjedivši u finalu branitelje naslova ekipu BK Medvedgrad 1998 iz Zagreba sa 3:2.

BK Međimurje tim je povodom uputio čestitku svojoj ekipi:

Čestitke našoj seniorskoj ekipi na brončanoj medalji na EPH 2019 gdje smo dokazali da smo u vrhu hrvatskog badmintona i nastavili kontinuitet osvajanja medalja na EPH.

Izvor: Badmintonski klub Međimurje

Ostavi komentar