Narušena sigurnost djece na čakovečkom jugu zbog delikvenata na dječjim igralištima?

Vijećnica gradskog vijeća Čakovec Asja Supančić Balog (Fokus) istaknula je potrebu pojačanih patrola komunalnih redara i zaštitarskih službi na dječjim igralištima u naselju Travnik te Parku Rudolfa Kropeka i to zbog sve češćeg okupljanja osoba koje na tim mjestima konzumiraju alkohol i druge opijate. 

– Zanima postoji li mogućnost češćih obilazaka dječjih igrališta u naselju Travnik na jugu u Čakovcu jer je sve veći problem okupljanja punoljetnih osoba u popodnevnim i večernjim satima koje su sklone asocijalnim oblicima ponašanja i konzumiraju alkohol i druga opojna sredstva i time ugrožavaju djecu koja se igraju na igralištima, ali isto tako i za djecu koja idu iz škole. 

S obzirom da II. osnovna škola od ove školske godine ima dvije smjene za niže razrede to će biti još veći problem kroz mjesec dana kad će i brže pasti mrak. Zanima me postoji li mogućnost veće kontrole kako bi djeca bila sigurnija. Navodno takav isti problem postoji i u parku Rudolfa Kropeka u centru Čakovca.

Odgovor je dala gradonačelnica Cividini:

– Radno vrijeme komunalnih redara je od 7 do 15 sati. Imam saznanja o ovom problemu, nažalost ovakve se stvari događaju. Trebamo napraviti preustroj radnog vremena komunalnih redara kako bi jedan dio radio u popodnevnoj smjeni ili angažirati nekakvu zaštitarsku službu koja će vršiti kontrolu okupljanja na dječjim igralištima, tako da se zaštite ostala djeca i mališani, vodit ćemo o tome računa, rekla je.

 

Ostavi komentar