Zvijezde speedwaya dolaze u Međimurje na pravi motociklistički spektakl! 

Deset je godina prošlo od posljednje Speedway Grand Prix utrke! Sjećamo se 2012. godine kada je Jurica Pavlic u finalu osvojio četvrto mjesto, a slavio je kontroverzni Danac Nicki Pedersen ispred Andreasa Jonssona i Tomasza Golloba. Nijednog od njih nećemo gledati na stazi u Donjem Kraljevcu jer dolaze novi vozači, zvijezde speedwaya od kojih baš svaki može osvojiti titulu prvaka svijeta! Prva utrka od ukupno 11 održat će se u subotu, 30. travnja na speedway stadionu Milenium!

Dolazi nam Bartosz Zmarzlik iz Poljske, dvostruki svjetski prvak, te trenutno drugoplasirani u poretku iza Rusa Artema Lagute, koji je, kao i njegov sunarodnjak Emil Sayftutdinov, suspendiran iz svjetskog prvenstva zbog države koju predstavljaju. Tai Woffinden, Leon Madsen i Maciej Janowski vozači su poljske ekstralige te najveće face speedwaya današnjice.

– Nova era speedwaya počinje prvom utrkom kod nas što nam čini veliko zadovoljstvo i poštovanje koje smo zadobili od Svjetske motociklističke federacije (FIM) te novog promotora Discovery Sports Events. Biti u kalendaru uz gradove kao što su Varšava, Prag ili Cardiff nije mala stvar i ponosni smo što možemo promovirati Međimurje i Hrvatsku diljem svijeta. Ovo je turistički projekt gdje će nas posjetiti nekoliko tisuća ljudi i provesti ovdje do tjedan dana; slika će putem Eurosporta i prijenosa uživo ići u 40 zemalja svijeta, dok će barem još toliko zemalja prenijeti priče o prekretnici ovog vrhunskog i adrenalinom nabijenog sporta. Slika koju šaljemo u svijet iz Međimurja, količina popunjenih hotelskih i privatnih smještaja, generirana potrošnja gostiju i natjecatelja, rezultat je suradnje, planiranja i međusobnog poticanja za bolju sportsku i poduzetničku budućnost, rekla nam je Darija Pavlic, direktorica utrke.

Protekle godine bile su u sjeni pandemije s mnogim izazovima i ograničenjima, no publika će

zasigurno pozdraviti motociklistički spektakl u Donjem Kraljevcu i ostvariti san svakog organizatora – pune tribine!

Ulaznice su u pretprodaji putem sustava entrio.hr, a djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE