Hrvatska reprezentacija gluhih rukometaša ponovno osvojila europski naslov!

Hrvatska reprezentacija gluhih rukometaša jučer je pobijedila Rusiju 34:25 i osvojila treći uzastopni naslov prvaka Europe!

Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih po prvi put u povijesti održalo se u Zagrebu, a odvijalo se po kružnom bod sustavu.

Pobijedili sve suparnike

Nakon što je prije samog početka odustala reprezentacija Bosne i Hercegovine, u natjecanju su ostale reprezentacije Hrvatske, Rusije, Srbije, Turske i Francuske.

Naši reprezentativci pobijedili su Tursku rezultatom 33:12, Francusku 13:31, Srbiju 34:25 i Rusiju 25:34 dok se pobjeda protiv Bosne i Hercegovine, zbog njihovog izostanka, računala 0:10 za našu reprezentaciju. Srebrena medalja pripala je Rusiji, dok je brončanu medalju osvojila Srbija.

Jedna od najtrofejnijih ekipa u Hrvatskoj

Ovim uspjehom Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih još jednom je potvrdila poziciju jedne od najtrofejnijih sportskih ekipa u Hrvatskoj.

Ukupno imaju 7 olimpijskih medalja (4 zlatne, 1 srebrenu i 2 brončane), 7 medalja europskih prvenstva (5 zlatnih, 1 srebrena i 1 brončana) i 2 medalje svjetskih prvenstva (2 zlata).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE