Anketa: Hoće li Hrvatska sutra pobijediti Španjolsku u borbi za četvrtfinale?

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u 18:00 na Parken stadionu u Kopenhagenu protiv Španjolske igra osminu finala Europskog prvenstva 2020.

Na jučerašnjem treningu Vatrenih, posljednjem uoči puta u Kopenhagen, nije bilo Ivana Perišića i Dejana Lovrena. Stoper Zenita propušta utakmicu protiv neugodne Furije zbog žutih kartona pa će njegovo mjesto najvjerojatnije zauzeti Duje Ćaleta-Car.

Perišić je nezamjenjiv na krilnoj poziciji

Hrvatski nogometni savez objavio je informaciju kako je Perišić pozitivan na koronavirus te ide u samoizolaciju na 10 dana. Propušta važan susret protiv Španjolske, eventualno četvrtfinale protiv boljeg iz dvoboja Francuske i Švicarske te možebitno polufinale.

Pogotkom protiv Češke Perišić je postao prvi nogometaš koji je zabio barem po gol na četiri različita velika natjecanja za Hrvatsku. Zabijao je na Svjetskom prvenstvu 2014., Europskom prvenstvu 2016., Svjetskom prvenstvu 2018. te na ovogodišnjem Euru.

Iskusni nogometaš Intera bio je jedan od naših najboljih igrača u grupnoj fazi Europskog prvenstva, a njegov izostanak za Hrvatsku je nenadoknadiv. Perišić je trenutno s dva gola naš najbolji strijelac na Euru, a Hrvatskoj treba igrač takvog kalibra da slomi Furiju.

Hrvatska formu uhvatila tek u 3. kolu

Nakon što je Hrvatska porazom loše otvorila Europsko prvenstvo protiv Engleske (1:0), u drugom kolu skupine D upisala je remi (1:1) protiv neugodne Češke u kojem je zabio upravo Perišić na asistenciju Andreja Kramarića.

Pravu formu Hrvatska je tek uhvatila u posljednjem kolu pobijedivši Škotsku 3:1. Pogotke su zabili Nikola Vlašić, Luka Modrić i ponovno Ivan Perišić te Hrvatskoj osigurali 2. mjesto.

Neuvjerljiva Španjolska

U prvom kolu skupine E Španjolska je u slaboj izvedbi upisala remi 1:1 protiv Švedske. Drugo kolo nije bilo ništa bolje pa je neuvjerljiva Furija ponovno zabilježila remi 1:1 protiv Poljske. U posljednjem kolu razbili su Slovačku rezultatom 5:0 i zauzeli 2. mjesto u skupini.

Tko će zamijeniti Perišića?

Izostanak Perišića težak je udarac za izbornika Dalića i našu reprezentaciju. Možemo očekivati da će u prvih 11 nastupiti Ante Rebić, Josip Brekalo ili Mislav Oršić. U prva dva kola na krilnoj poziciji Dalić je koristi i Andreja Kramarića.

HNS je potvrdio da su svi ostali reprezentativci, članovi stožera i delegacije negativni na koronavirus.

No, može li Hrvatska pobijediti Španjolsku i proći u četvrtfinale? Recite svoje mišljenje u anketi!

Tko će pobijediti u utakmici Hrvatska-Španjolska?

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE