Paula Posavec zabila četiri gola protiv Rumunjske, Stela dodale dvije asistencije

Međimurske rukometašice, Stela i Paula Posavec te Nikolina Zadravec, jučer su upisale još jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

U 3. kolu skupine 1 kvalifikacija za EHF Euro 2024., ‘kraljice šoka’ poražene su 26:24 protiv Rumunjske u Bistriti.

Naše rukometašice slabo su ušle u susret pa su Rumunjke povele 3:0 za manje od četiri minute. Uhvatile su naše tempo, poravnale, a sredinom prvog dijela bilo je -1 (5:4). Poveći broj tehničkih grešaka i izgubljenih lopti uz nešto slabiju realizaciju doveo je do zaostatka i nakon prvih 30 minuta (13:11).

U nastavku, bolji ulazak domaćih koje u prvih desetak minuta rade seriju 6:3, da bi sredinom drugog dijela bilo -4 (21:17). Hrvatske rukometašice nisu uspijevale iskoristiti slabost domaćih, a najbliže poravnanju bile su u 55. minuti na -1 (24:23). No dalje od toga nije išlo. Propustile su napad za izjednačenje i Rumunjska je to kaznila. Rumunjska zabija dva pogotka i odlazi na 26:23. Minutu i pol prije kraja Hrvatska je dobila igračicu više, zabila jedan pogodak, došla na 26:24, i uz sve to još imala zadnji napad za dolazak na -1. No, zicer s krila Nikoline Zadravec je “skinula“ rumunjska vratarka Daciana Hosu i ostavila naše rukometašice na 26:24.

Četiri pogotka Paule

Paula Posavec ovaj je put dobila znatno više prilika, što je veoma dobro iskoristila. Zabila je četiri pogotka uz 80% efikasnosti, dok je Stela dodala dvije asistencije. Na utakmici je također nastupila i Nikolina Zadravec.

Odigrale smo prvu utakmicu protiv jake Rumunjske koja ima određene promjene u svom sastavu, ali sve su to odlične igračice, u odličnoj atmosferi pune dvorane, svega s jednim treningom nakon putovanja od 12 sati. Imamo otvoren rezultat koji nam nudi da s dobrim izdanjem u Koprivnici ostvarimo ne samo plasman na Europsko prvenstvo koji po meni nije upitan, već i prvo mjesto u skupini. Vjerujem da kroz treninge koje ćemo imati na raspolaganju do kraja tjedna možemo podići nivo naše igre na više i zabilježiti pozitivan rezultat. Čestitam djevojkama na požrtvovnosti, na borbi do zadnje sekunde, pogotovo u kriznim trenucima kada su se Rumunjke odvojile na +5. Ništa strašno se nije dogodilo s ovim porazom, on je snošljiv i vjerujem da imamo jako dobru šansu na našem terenu u nedjelju u Koprivnici da nadoknadimo -2, rekao je izbornik Ivica Obrvan.

Utakmica u Koprivnici protiv Rumunjske na rasporedu je u nedjelju, 3. ožujka u 17:00.

Tablice omogućuje Sofascore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE