Međimurski plavci priključili se Sportskim igrama mladih u Prelogu

Jučer, 29. svibnja, u poslijepodnevnim satima u Prelogu na terenima Sportskog parka “Mladost” međimurski policajci sudjelovali su na “Sportskim igrama mladih”, kojima je prisustvovalo petstotinjak učenika osnovnih škola iz Preloga i okolice.

Mlade osobe ispred policijskog punta
Foto: PUM

Na nekoliko informativnih punktova preloškom kontakt policajcu pridružili su se interventni policajci, policijski službenici kriminalističke policije i Postaje prometne policije Čakovec te preventivke iz Ureda načelnika Policijske uprave međimurske. Također, međimurskim plavcima priključili su se pravosudni policajci iz Varaždina te aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Srednjoškolci uz policajce poziraju za fotografiju pred mobilnim centrom policije
Foto: PUM

Veseli i razigrani osnovnoškolci natjecali su se u atletici te graničarima, dok su na nekoliko policijskih informativnih punktova saznali sve o preventivnim projektima, kampanjama i akcijama koje provode međimurski plavci. Od najznačajnijih preventivnih aktivnosti predstavljen im je nacionalni projekt “Zajedno protiv govora mržnje” po geslom “Budi navijač, a ne razbijač”.

Mlade osobe ispred policijskog punta
Foto: PUM

Tijekom obilaska policijskih punktova posjetitelji su razgledali razna policijska vozila, kao što su popularno zvana „Marica“, policijski motocikl i bicikl, Mobilni preventivni centar policije. Najmlađe posjetitelje najviše je oduševila Loka, službeni pas za detekciju droga, s kojom su se najviše družili i pritom fotografirali. Veliko zanimanje među starijim osnovnoškolcima pobudio je punkt interventne policije, gdje su mogli razgledati i isprobati raznu opremu koju interventni policajci koriste u svom svakodnevnom radu.

Mlade osobe ispred policijskog punta
Foto: PUM

Preventivno-edukativne aktivnosti u sklopu “Sportskih igra mladih” imale su za cilj promicanje zdravog stila života u sportskom duhu te promicanja pozitivne kulture navijanja, koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje, kao i poziva na “fair play” igru, toleranciju i korektno navijanje. Ujedno, tijekom spomenutih aktivnosti svim mladim posjetiteljima prezentirano je zanimanje policajac/policajka s ciljem pobuđivanja interesa kod mladih za tu profesiju.

Mlade osobe ispred policijskog punta
Foto: PUM

Informativni punkt policije posjetio je veliki broj sudionika sportskih igara mladih, ali i mnoštvo drugih posjetitelja. Posjetom informativnim punktovima, podršku međimurskoj policiji u provođenju preventivnih aktivnosti, pružili su saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, voditelj Odsjeka za gospodarstvo Grada Preloga Željko Poredoš, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa te predstavnici organizatora Plazma sportskih igara David Burburan i Mario Bauer.

Policijski službenici s psom poziraju za fotografiju ispred mobilnog centra policije
Foto: PUM

Također, u prijepodnevnim satima u sklopu “Dana otvorenih vrata Srednje škole Prelog” svim učenicima predstavljena je nacionalna kampanja “Budi zakon! – postani policajac/policajka”

 

Izvor i foto: PUM

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE