Dug NK Međimurja podnošljivih 1,2 milijuna kuna, HNS više ne može blokirati povratak u II. HNL

NK Međimurje kraj 2017. godine zahvaljujući naporima klupske uprave na čelu s Marjanom Uršanićem i predsjednika NO-a Brankom Kovačićem nudi svjetlu budućnost, zaključak je završnog druženja klupskih dužnosnika s novinarima na kraju kalendarske godine.

Nakon što je klupski dug proteklih godina bio prema nekim izvorima 2014. godine čak blizu 10 milijuna kuna, on je u ovom trenutku smanjen na više nego podnošljivih 1,2 milijuna kuna, klupski poslovni račun je odblokiran krajem travnja i tijekom svih ovih mjeseci konačno se moglo normalno poslovati.

Branko Kovačić koji radi ponajviše na tome da se klub odlukom IO-a nakon što je Grad Čakovec odustao od toga da sudjeluje u preoblikovanju, sada kroz predstečajnu nagodbu osovi na zdrave noge, rekao je u utorak na prigodnoj završnoj press konferenciji da je NK Međimurje vrlo blizu toga, te da će u veljači ili ožujka i formalno predstečajna nagodba biti izvršna i započeti proces kroz koje će se u potpunosti razriješiti klupski dug koji datira još iz vremena I. HNL.

Branko Kovačić
Branko Kovačić

Naime, osim što je odblokiran račun još u travnju mjesecu ove godine, klub je usprkos nekim neočekivanim problemima dobio zeleno svjetlo za ulazak u predstečajnu nagodbu. Nakon što su vjerovnici na čelu s glavnim od njih, ujedno i predsjednikom Marjanom Uršanićem otpisali čak oko 70 posto glavnice i kamata, on iznosi danas tek oko 600.000 kuna. Također isti iznos potražuje i PU Čakovec, tako da ukupni dug danas iznosi prihvatljivih 1,2 milijuna kuna.

Sve ovo je bitno kako je naglasio predsjednik Uršanićem zbog klupskih ambicija da se konačno ostvari plasman najprije u II. HNL. Kako je dodao Uršanić to nije bilo u protekle tri godine moguće prvenstveno zbog podmetanja koja su se događala, posebice od strane Hrvatskog nogometnog saveza koji je isforsirao ulazak NK Varaždin koji je ostvario slabiji plasman od NK Međimurja, ali je ipak ušao i natječe se u ovoj sezoni u Drugoj ligi.

Naime, kako ističu čelni ljudi Međimurja, nije poznato na koji način taj nekad ugledni varaždinski nogometni klub danas uopće funkcionira kada je u pitanju njegova pravna osobnost i poštovanje Zakona o sportu, odnosno pravilnika HNS-a, dok NK Međimurje nakon što je dobio pravo od Upravnog suda već je za ovu sezonu trebao dobiti licencu za igranje u II. HNL, ali je nepravedno odbijen. Sada više nije to moguće, tako da ako se ostvari plan na zelenom terenu, kao što je to bio slučaj u proteklih nekoliko sezona, tj. mjesto koje donosi mogućnost igranja u višoj ligi, više niti Hrvatski nogometni savez neće moći blokirati povratak kluba u ligu koju zaslužuje igrati.

Marjan Uršanić
Marjan Uršanić

Predsjednik Uršanić najavio je također da će u proljetnom dijelu sezone NK Međimurje biti spremno za borbu samo na jednom mjestu, a to je zeleni travnjak, kako bi se ostvario plasman u II. HNL. Najavio je da će se pojačati ekipa, koja trenutačno zaostaje 7 bodova za vodećom momčadi III. HNL-istok, a nakon toga očekuje da se od Županije, Grada Čakovca i gospodarstva podrži plan kluba za stabiliziranjem drugoligaškog statusa i jačanje rada Škole nogometa, kako bi se stvorili uvjeti za vraćanje statusa nogometa koji on zaslužuje u Međimurju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE