Grad Mursko Središće najavio je suzbijanje komaraca

Iz grada Mursko Središće, oglasili su se priopćenjem vezanim za suzbijanje komaraca, koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Zbog obilnih kiša odnosno izlijevanje rijeke Mure u gradu Mursko Središće, a koje je
uzrokovalo najezdu komaraca te zbog upita građana obavještavamo javnost kako Grad
Mursko Središće već dugi niz godina tretira komarce.

Vjerojatno je i prvi započeo prije desetak godina po preporuci i programu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Bioinstituta sa tretiranjem larvi što je najučinkovitiji tretman. Da je tome tako, vidjelo se u godinama iza nas u kojima nije bilo poplave, a uspješnost tretiranja larvi, a i odraslih komaraca bila je uspješna jer ih je bilo malo ili gotovo uopće ne.

Ove godine prije poplave dva puta su se tretirale larve u svim dostupnim područjima, a par dana iza poplave još jedanput larve, a uz to duž rijeke Mure i odrasli komarci jer se s tog područja sele u naselja.

Grad Mursko Središće u stalnom je kontaktu s Bioinstitutom, situacija se na dnevnoj bazi
prati i čim se steknu najbolji uvjeti u vidu odgovarajuće temperature bez vjetra i kiše pristupit će se ponovnom tretiranju odraslih komaraca na području cijelog grada. Svakako bi to trebalo biti do kraja ovog tjedna ako se ispune uvjeti jer u protivnom tretiranje koje je vrlo skupo neće donijeti nikakvih rezultata.

Također, Grad Mursko Središće prijavio je projekt zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, Občinom Beltinci, Slovenskim Nacionalni laboratorijom i Zavodom za turizem in Lendava te Mladim informatičkim stručnjacima, a koji je vezani uz komarce te bi se kroz taj projekt sufinancirale mjere oko suzbijanja komaraca (klopke za komarce, tablete za suzbijanje komaraca po domaćinstvima,…).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE