Filip Ude i Tijana Korent izborili subotnje finale Svjetskog kupa

Filip Ude Tijana Tkalčec
Filip Ude i Tijana Tkalčec, Foto: Marko Banić

Međimurski gimnastičari Filip Ude i Tijana Korent izborili su finale prvog velikog međunarodnog gimnastičkog natjecanja od početka koronavirus krize Svjetskog kupa koji se odvija u mađarskom Szombhatelyu

Aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, bio je najbolji u kvalifikacijama i sa 14.300 izborio nedjeljno finale.

Filip Ude subotnje finale konja s hvataljkama osigurao je sa 2. ocjenom kvalifikacija (14.650), a uspješan je bio i drugi naš predstavnik Robert Seligman sa 3. (14.450).

– Nakon duge stanke od 7 mjeseci nenastupanja, svi smo jedva čekali da počne sezona, barem neko natjecanje i evo, bilo je uspješno danas u kvalifikacijama. Napravio sam dobru vježbu, jednu trening vježbu, ništa posebno. Sutra samo da ponovim isto i ja ću biti zadovoljan, najavio je Filip. 

Uz Udea i Seligmana u subotnjem finalu nastupiti će i Tijana Korent i to nakon 6. mjesta (13,275) u kvalifikacijama preskoka.

– Bilo je OK, nisam baš skroz zadovoljna, ali s obzirom na sva događanja ove godine i činjenicu da nismo imali natjecanja i da još uvijek nisam potpuno u formi, zadovoljna sam ulaskom u finale. U njemu se jedino nadam popraviti izvedbu skokova, ponovno ću skakati premet sklonjeni 180° i Jurckenko 360°, najavila je Tijana subotnje finale. 

 

Ostavi komentar