Nacionalni je dan pite od jabuka

Ako pitate različite ljude, većina će skočiti kad god im se pruži prilika da zariju zube u komad pite od jabuka, pogotovo ako je tek izvađen iz pećnice. Nacionalni dan pite od jabuka nešto je poput bjanko čeka za jelo pite od jabuka, tako da bi svi trebali biti sigurni da će te ga maksimalno iskoristiti!

Naravno, Nacionalni dan pite od jabuka puno je više od toga. Ima mogućnost okupljanja obitelji, bilo da pečete u kuhinji ili zajedno uživate u ukusnim desertima. I za mnoge je ovaj dan čin domoljublja.

Povijest Nacionalnog dana pite od jabuka

Povijest otkriva da je pita od jabuka izgleda bila vrlo popularna u prošlim stoljećima u zemljama poput Engleske i Nizozemske. Obje ove zemlje imaju recepte koji sežu stoljećima unatrag. Zapravo, povijest pite od jabuka seže više od 600 godina unatrag, u 14. stoljeće s engleskim receptom. Međutim, nije se zacementirao kao američki klasik sve do prijelaza u 20. stoljeće.

U to vrijeme, 1900-tih, mnogi ljudi su pitu od jabuka smatrali zdravijom opcijom za neke druge pite. Od tada su se predsjednici, američke trupe i nezaboravne marketinške kampanje zakačili za ideju pite od jabuka kao nečega što je izrazito i simbolično američko.

Nacionalni dan pite od jabuka može spojiti sve ove različite kulinarske tradicije i omogućiti ljudima diljem svijeta da uživaju u skromnom, ali ukusnom užitku od jabuka u punom sjaju. Ovaj dan je sve u znaku isprobavanja recepata i aktivnosti u kuhinji. Čak i za ljude koji ne peku deserte često, Nacionalni dan pite od jabuka nudi priliku da to promijene.

Izvor: Days of The Year

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE