Draženka Karlovčec iz Selnice podijelila recept za gotovo zaboravljeni slani kolač

U to vrijeme, čvarci su bili „potrošna roba“ koje je bilo u velikim količinama. Zbog toga je trebalo smisliti kako ih upotrijebiti na više načina, iz čega je nastao ovaj fini slani kolač.

Danas je situacija puno drugačija, čvarci su postali skupi proizvod pa vjerojatno i zbog toga postupno nestaju iz naših jelovnika. Usto, kupljeni se čvarci ne mogu ni usporediti s domaćima.

Kako se pripremaju cvirkovi kolači i u kojim su se situacijama servirali, ispričala nam je Draženka Karlovčec iz Selnice. Pripremali su se vrlo često kao hrana za radnike jer su kalorijski bogati i zasitni. 

Cijelu pripremu pronađite u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 18. rujna!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Petkom živa glazba u Mamas & tapas

Vremenska prognoza 27. travnja

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije

Progoni vještica u Hrvatskoj