DORH sumnja na propuste u zaštiti na radu

Foto: Luka Maruševec

Državno odvjetništvo naložit će provođenje obdukcije te će izdati naloge za toksikološko vještačenje i za druga potrebna vještačenja…

Kako smo već pisali:

Tragedija kakva se ne pamti: dvojica radnika zatrpana zemljom, jedan pronađen mrtav

Završila potraga: Poginula dvojica radnika, zatrpala ih zemlja

Kod dvorca Bela stradala dva djelatnika varaždinskog građevinskog poduzeća

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u prethodnom postupku, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i uz sudjelovanje inspektora zaštite na radu, proveo očevid nesreće na radu koja se dogodila 15. srpnja 2021. oko 13,30 sati kraj dvorca Bela II u mjestu Bela kod Novog Marofa.

– Prema dosad prikupljenim podacima, sumnja se da je zbog propusta u provođenju mjera zaštite na radu došlo do odrona zemlje u kanalu dubokom preko četiri metra u kojem su bila dvojica radnika (1976. i 1999.) te je zemlja zatrpala radnike koji su smrtno stradali – izvjestili su iz DORH-a.

Državno odvjetništvo naložit će provođenje obdukcije te će izdati naloge za toksikološko vještačenje i za druga potrebna vještačenja, a provest će i druge izvidne i dokazne radnje radi potpunog utvrđenja svih okolnosti nastanka nesreće.

Ostavi komentar