Žgančevi zapisi najbolje se čuvaju pjevanjem

Žgančevi zapisi
KUD dr. Vinko Žganec iz Vratišinca

Interes za kajkavsku riječ i popevku ne jenjava, a najbolji dokaz su i ovogodišnji brojni izvođači na tradicionalnoj večeri “Žgančevi zapisi” koja je održana u društvenom domu u Vratišincu u subotu navečer, 9. prosinca.

Publici su se predstavili mlađa i starija folklorna skupina KUD-a Dr. Vinko Žganec iz Vratišinca, KUD Sumarton, Andrea i Goran Šafarić, pjevački zbor KUD-a Mursko Središće, KUD Podturen, KUD Ivanovec, Samanta Grahovec, KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, etno duo Goga i Željko, ženska vokalna skupina Ftičice iz Murskog Središća, Marija Biber i mješoviti pjevački zbor Dr. Vinko Žganec iz Vratišinca.

Žgančevi zapisiNa taj su način zapisi međimurskih pjesama koje je marljivo skupljao etnomuzikolog i akademik dr. Vinko Žganec na najbolji način sačuvani za budućnost kroz živu pjesmu i radost izvođača.

Večer Žgančevih zapisa održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Općine Vratišinec, uz pomoć brojnih sponzora.

Uz brojne pjevače i goste, večer su uveličali uzvanici: župan Matija Posavec, ravnatelj OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec Željko Maček, župnik i zamjenica načelnika općine Vratišinec Milena Granatir.

Tekst i foto: A. Sklepić

Žgančevi zapisi

Ostavi komentar