Razbojnički napad na trgovinu u Zasadbregu

razbojstvo
Na meti razvojstva, bila je trgovina u Zasadbregu, ali je počinitelj uhićen.

U petak, 2. listopada 2020. godine u 19 sati i 54 minute u trgovini mješovitom robom u Zasedbregu, počinjeno je razbojništvo, izvijestili su iz Policijske uprave međimurske. Priopćenje donosimo u nastavku:

-U trenutku kada se 41-godišnja prodavačica nalazila sama u trgovini, maskirani počinitelj ušao je u unutrašnjost objekta te držeći u ruci predmet nalik na vatreno oružje, zatražio je da mu preda novac. U tom trenutku prodavačica je istrčala iz samoposluge te počela dozivati u pomoć, dok je počinitelj iz registar blagajne ukrao novac te potom pobjegao iz trgovine.

U opisanom događaju 41-godišnja prodavačica nije zadobila ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

Nakon zaprimljene dojave o razbojništvu, brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće, nedaleko mjesta događaja zaustavljen je osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka u kojem su se nalazile osobe za koje se sumnja da su počinitelji opisanog razbojništva.

Policijski službenici priveli su četiri osobe u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo razbojništva.

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Jučer, 4. listopada na prijedlog općinskog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju do mjesec dana, a potom je sproveden u zatvor u Varaždinu.

 

Ostavi komentar