Prelog dodjeljuje subvencije poljoprivrednicima sa svog područja

suncokret 1-vlasta
Nasad suncokreta OPG Novak

Grad Prelog raspisao je javni natječaj za dodjela bespovratnih novčanih sredstava poljoprivrednicima sa svog područja. Bespovratna sredstva dodjeljuju se u dvije kategorije:

  1. za okrupnjavanje i povećanje posjeda poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednim gospodarstvima, za zemljište kupljeno odnosno zamijenjeno u razdoblju od  01.12.2019. do 30.11.2020. godine, u slijedećim iznosima i to 1.200 kn/ha za zemljište kupljeno ili zamijenjeno u svrhu okrupnjavanja postojećih parcela te 1.000 kn/ha za zemljište kupljeno ili zamijenjeno u svrhu povećanja ukupnih poljoprivrednih površina,

2. za posebne vrste poljoprivredne proizvodnje.

Na oglas za dodjelu subvencija u poljoprivredi u 2020. godini mogu se javiti komercijalna poljoprivredna gospodarstva s prebivalištem, odnosno sjedištem na području Grada Preloga koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava pri Uredu državne uprave u Međimurskoj županiji.

Najviši iznos subvencije koju jedan korisnik može ostvariti je 6.000 kuna.

Iznos subvencije razmjerno će se smanjiti ako ukupni zahtjevi premaše maksimalno odobrena proračunska sredstva. Zahtjevi se podnose do 30. studenog 2020. godine.

Ostavi komentar