Podrum Štrigova: Gubitaša pretvaraju u modernu vinariju

podrum štrigova

Podrum Štrigova najveća je i najstarija vinarija u Međimurju izgrađena 1964. godine. U njoj je proizvedeno na milijune litara vrhunskih vina te je isto tako prošlo na stotine zaposlenika koji su svojim trudom i zalaganjem održavali i njegovali vinograde posađenih na 150 hektara zemlje. 

Nekadašnji sjaj ove vinarije, začetnice vinogradarstva u Međimurju, posljednjih desetak godina prestajao je sjajiti. Iako su imali veliki promet, nekoliko uzastopnih godina otežano su poslovali. 2018. godine u sastavu Agromeđimurja uspješno su okončali proces predstečajne nagodbe.

Od prvog rujna prošle godine štrigovski se Podrum više ne nalazi u sastavu Agromeđimurja, već je prodan Trgovačkom poduzeću Varaždin, koje ima niz kvartovskih dućana pod imenom Kitro u Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

O tome što se sve u godinu dana promijenilo u Podrumu Štrigova, razgovarali smo s novom direktoricom Lelom Lesjak-Bunjevčević, kojoj je ova funkcija povjerena prilikom preuzimanja vinarije.

U što se sve ulagalo u ovih godinu dana u samom Podrumu Štrigova pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMRUSKE NOVINE koje od petka, 20. studenoga, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Foto: Martina Strahija

Ostavi komentar