Matija Horvat muškarac je koji ruši predrasude

Matija Horvat iz Čakovca nema uobičajeni posao, već iskače iz okvira i ruši predrasude društva. Jer osim što se bavi fotografijom, video produkcijom i jedini je muškarac u Međimurju koji uz fotografiju i video produkciju radi dekor, aranžiranje, organizaciju i koordinaciju vjenčanja. 

– Spletom okolnosti našao sam se u industriji vjenčanja i fotografiranju te mi se taj posao jednostavno uvukao pod kožu. Uvijek prvi posao odradite nekom poznaniku, prijatelju, rođaku ili slično te krenete skupljati iskustvo. U principu, rad vezan uz aranžiranje i dekor ležao je negdje u meni i čekao pravo vrijeme da izađe iz okvira. Rad na dekoru vezanom uz vjenčanja je borba sa vlastitim granicama kreative i vizije. Veliko hvala Aniti Mikolaj iz cvjećarnice Nolina s kojom i dan danas usko surađujem. Od nje sam zapravo naučio sve osnove vezane uz aranžiranje. Od vrste i imena cvijeća do toga koje je sezonsko, gdje se i kako cvijeće reže, od koga mogu koje cvijeće nabaviti i tako dalje, rekao je u uvodu u razgovor.

Čitavu priču o Matiji Horvatu pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 20. studenog!

 

Ostavi komentar