Prognostičari su pogodili da će ovaj ponedjeljak biti jedan od najtoplijih dana na kontinentu. Od ranog jutra uz vedro vrijeme i sunce, temperatura je stigla odmah blizu 30 Celzijusa, a poslijepodne je u Čakovcu nastupila vrućina, a u hladu je izmjereno nešto više od 33 Celzijusa.

U 17 sati temperatura nije popuštala i dalje je vrlo blizu 33 stupnja, a temperatura neće pasti ni navečer kada će biti oko 30.

Na suncu je dakako bez ikakvog “vjetrića”, taj osjećaj vrućine bio još puno jači, pa je temperatura išla i blizu 40 Celzijusa ili više.

Liječnici savjetuju da svi oni koji ne moraju danas ne izlaze na sunce, posebice kronični bolesnici, drže se hlada i piju puno tekućine, naravno ponajprije vodu, nikako alkohol.

I u prvom dijelu noći na utorak bit će sparno, a onda bi ipak temperatura trebala popustiti i tijekom sutrašnjeg dana trebalo bi biti nešto lakše vrijeme. Promjena vremena trebala bi donijeti grmljavinu i pljuskove, a ostaje za vidjeti hoće li krajem dana, prolazno nevrijeme doći i u naš kraj.

Vrućina bi trebala uglavnom popustiti i u utorak ne bi trebala biti više od 30 Celzijusa.

Ostavi komentar