Pasja vrućina, Čakovec se i u 17 sati prži na 33 Celzijusa

Vrućina
Ovaj ponedjeljak jedan je od najtoplijih dana ove godine, konkurirati mu može tek jedan od pred nekih mjesec dana kada je naš fotoreporter Zlatko Vrzan ovjekovječio vrućinu na sasvim poseban način

Prognostičari su pogodili da će ovaj ponedjeljak biti jedan od najtoplijih dana na kontinentu. Od ranog jutra uz vedro vrijeme i sunce, temperatura je stigla odmah blizu 30 Celzijusa, a poslijepodne je u Čakovcu nastupila vrućina, a u hladu je izmjereno nešto više od 33 Celzijusa.

U 17 sati temperatura nije popuštala i dalje je vrlo blizu 33 stupnja, a temperatura neće pasti ni navečer kada će biti oko 30.

Na suncu je dakako bez ikakvog “vjetrića”, taj osjećaj vrućine bio još puno jači, pa je temperatura išla i blizu 40 Celzijusa ili više.

Liječnici savjetuju da svi oni koji ne moraju danas ne izlaze na sunce, posebice kronični bolesnici, drže se hlada i piju puno tekućine, naravno ponajprije vodu, nikako alkohol.

I u prvom dijelu noći na utorak bit će sparno, a onda bi ipak temperatura trebala popustiti i tijekom sutrašnjeg dana trebalo bi biti nešto lakše vrijeme. Promjena vremena trebala bi donijeti grmljavinu i pljuskove, a ostaje za vidjeti hoće li krajem dana, prolazno nevrijeme doći i u naš kraj.

Vrućina bi trebala uglavnom popustiti i u utorak ne bi trebala biti više od 30 Celzijusa.

Ostavi komentar