Obitelji Škvorc iz Praporčana dodijeljeno općinsko prizanje

obitelj škvorc

Obitelj Škvorc primila je povodom Dana općine Selnica javno priznanje za  izuzetan doprinos u izgradnji Društvenog doma u Praporčanu i ulaganju vlastitog rada na uređenju okoliša i organizaciji događaja, koje im je dodijelio načelnik Selnice Ervin Vičević. 

U nastavku objavljujemo priopćenje za medije Općine Selnica:

Obitelj Škvorc godinama je ustupala svoj prostor, natkrivenu terasu i prostorije za održavanje raznih sastanaka, zborova mještana i državnih izbora. Sudionici zborova mještana i biračkih odbora uvijek su se osjećali kao da su u gostima, a ne kao da odrađuju posao, jer je obitelj Škvorc uvijek imala spremne kolače i kavu za počastiti.

Kako su se događale promjene u Općini, grupa mještana Praporčana mi se obratila i predstavila svoju ideju i želju o gradnji društvenog doma u Praporčanu. 

Traženje terena za gradnju društvenog doma trajalo je mjesecima, ali očito, Božjom voljom, Općina je kupila gradilište uz posjed obitelji Škvorc. Veselje i radost mještana, a posebno obitelji Škvorc, bilo je neizmjerno. 

Dom se izgradio, a obitelj Škvorc je uložila veliki trud u izgradnju poklonca sv. Leopoldu koji stoji uz društveni dom. Ogroman trud uložili su u uređenje okoliša. Cijela obitelj radila je danima. Drvena stara kola dobivena od obitelji Stojko, uredili su i pretvorili u prekrasan  cvjetnjak koji krasi prostor ispred doma. I nadalje se brinu o okolišu, često ulažu i svoj novac samo da bi dom i okoliš bili što ljepši.

Kako sami kažu uživaju u tome i čvrsto se drže kršćanskih načela o pomoći drugima, u ovom slučaju pomoći našoj zajednici. Aktivni su i u župnom odboru i crkvenom karitasu.

Želimo im puno Božjeg blagoslova i ova nagrada neka ih podsjeća na vlastito dobročinstvo svojoj zajednici.

obitelj škvorc obitelj škvorc

 

Ostavi komentar