KUHARICA Klaudija Jepure iz Murskog Središća preporuča: Krpice sa zeljem od integralnog brašna!

Nakon bogate Uskršnje trpeze, preporučuju se jednostavnija jela, kako bi se organizam odmorio od prekomjernog unošenja hrane, poput pečenja, šunke i kolača.

Jedno od takvih jela u međimurskom kraju zasigurno su krpice sa zeljem. Ovo jelo sve nas podsjeća na djetinjstvo i na bakinu i maminu kuhinju, a malo je onih koji ne uživaju u bogatom spoju jednostavnog tijesta i prepečenog kupusa. Istraživali smo i otkrili da krpice sa zeljem, kao i brojna međimurska jela potječu iz austrougarske kuhinje.

Za nas ih je pripremila Klaudija Jepure iz Murskog Središća. Klaudija živi sa suprugom Josipom, sinom Antoniom (20) i kćerkom Magdalenom (14). Voli kuhati za svoju obitelj, i nema jela koje njeni ukućani ne vole. Veliki su ljubitelji domaće međimurske kuhinje, a Klaudija uživa pripremati im upravo jela po starim, tradicionalnim receptima.

– Brojna jela koja pripremam naučila sam od mame, kod nas su se uvijek kuhala domaća jela, zbog toga sam ih valjda zavoljela, jer me podsjećaju na djetinjstvo, kazala je.

Klaudija je po zanimanju kuharica, radi u Osnovnoj školi Mursko Središće, u Područnoj školi u Hlapičini. Ove godine napunit će se 18 godina kako svakodnevno priprema različite obroke za četrdesetak  djece, i u tome uživa uvijek iznova.

Cijelu pripremu i recept pogledajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja na prodajnim mjestima od petka 24. travnja!

Ostavi komentar