FOTO i VIDEO: Svečano otvorenje obnovljenog Doma kulture u Selnici

U Selnici je danas u svečanom tonu upriličeno otvorenje obnovljenog Doma kulture, takozvane Stare škole, kako ju rado nazivaju mještani Selnice.

Kulturno-umjetnikom programu prisustvovali su brojni mještani i mještanke Selnice, izaslanica ministrice kulture i pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu Vesna Pascuttini-Juraga, gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Zrinske garde Đuro Bel i mnogi drugi.

Prije četiri godine ovaj je objekt izgledao jako loše, prokišnjavao je, često smo ostajali bez el. energije te je bila potrebna temeljita rekonstrukcija. Poseban razlog je bio što nam je ovaj naš dom, zvan Stara škola, postao mjesto niza događanja kroz cijelu godinu čija je osnovna zadaća druženje ljudi, pjesma i smijeh, naglasio je u svom obraćanju Ervin Vičević, načelnik Selnice.

Prije tri godine krenuli su s prijavom na natječaj Ministarstva kulture za obnovu te je do sada u njega uloženo više od 1.450.000 kuna. Ministarstvo kulture je u tri godine doniralo 770.000 kuna.

Prva faza uređenja stare škole obuhvatila je zamjenu krovišta, ugradnju nove stolarije i obnovu fasade, a potom je u drugoj fazi uređeno centralno grijanje na plin, ugrađeni su novi radijatori, napravljen je novi sanitarni čvor i nova prostorija s WC-om za članove KUD-a. U trećoj fazi uređenja stare škole završeni su radovi na uređenju stropova i podova, uređena je pozornica, kupljene su nove stolice, obnovljena su hrastova vrata te je postavljena nova rasvjeta.

U umjetničko-kulturnom programu povodom svečanog otvorenja nastupili su: Zrinska garda, Ženska vokalna skupina Sveti Marko, Selničke mažoretkinje tamburaši KUD-a Selnica. Nakon prigodne priredbe uslijedio je domjenak i druženje u novoobnovljenom Domu.

FOTO i VIDEO: Sanja Heric

Ostavi komentar