DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane održao svoju Skupštinu: Spomenice i uvjerenja najboljima!

Održana je izvještajna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pustakovec-Buzovec-Putjane. Društvo danas broji ukupno 114 članova. Od tog broja, 86 člana starijih je od 18 godina.

Struktura operativnog članstva prema vatrogasnim zvanjima je sljedeća: jedan viši vatrogasni časnik I. klase, tri viša vatrogasna časnika, jedan počasni vatrogasni časnik, četiri vatrogasna časnika I. klase, šest vatrogasnih časnika, dvanaest vatrogasnih dočasnika I. klase, sedam vatrogasnih dočasnika, 24 vatrogasaca I. klase, 22 ispitana vatrogasca i četiri članova bez temeljnog ispita.

Na početku godine prioritet društva bio je slanje članova na usavršavanje i osposobljavanje i to za voditelje mladeži i vatrogasna zvanja te za voditelja brodice. U svibnju članovi društva odradili su preventivne preglede hidrantske mreže i pregled bunara na svom području.

Društvo je bilo domaćin natjecanja VZG Čakovca za pomladak i mladež u svibnju 2018 na igralištu Nk Sloga Čakovec. Krajem mjeseca lipnja i početkom srpnja organizirali su ophodnje, a prema planu motrenja, čuvanja i ophodnji otvorenog prostora u predžetvenoj i žetvenoj sezoni

Tijekom 2018 godine imali su 6 vatrogasnih intervencija i to:

o 5 tehničkog karaktera (ispumpavanje vode, osiguranja raznih događanja)

o 1 požarna intervencija – čuvanje požarišta u Preloškoj ulici u prosincu 2018g.

Tijekom studenog u suradnji sa DUZS: Područni ured Čakovec i PU Čakovec održana je edukacija 1-4 razreda u II. OŠ Čakovec

Sudjelovali su na 1 javnoj vježbi

Bili su i domaćini edukacije projekta e-HVZ-a za administratore vatroneta za VZMŽ.

Što se natjecanja tiče, sudjelovali su sa ženskom ekipom mladeži na natjecanju VZG Čakovca i VZM Županije, te na kupu HVZ-a u Čakovcu. Sa seniorskim ekipama ženskom A i muškom A sudjelovali su također na natjecanjima VZG Čakovca i VZM Županije. Seniorska Ženska A ekipa opet je osvojila prva mjesta na oba natjecanja (gradsko i županijsko natjecanje) te su još jednom potvrdile da su već 10-tak godina najbolja ženska ekipa u Međimurju.

Tijekom prošle godine nabavljeno je i pregršt opreme u sklopu opremanja društava VZG-a Čakovec, nabavljen je komplet usisnih cijevi i usisna košara, jedan par mobilnih radio stanica i prijenosno računalo. Od ostale opreme nabavljene su radne i svečane uniforme.

Predsjednik Medved prije samog završetka Skupštine zahvalio je svima koji su na bilo koji način pridonijeli obnovi 100-ljetnog objekta vatrogasnog doma Dvd-a koji je počeo s obnovom na kasnu jesen 2017. godine, a svečano otvorenje obnovljenog objekta bilo je 28.05.2018. godine. Tom prilikom gradonačelniku Stjepanu Kovaču, uručio je vatrogasnu figuru kipa sv. Florijana, zaštitnika svih vatrogasaca. Inače, obnovljeni objekat uz vatrogasce, koristi i Gradski kotar Jug, te udruga umirovljenika Čakovec-Jug.

Pri samom kraju Skupštine, svečano su dodijeljena i uvjerenja i spomenice:

Uvjerenja za položena zvanja primili su Lana Remar i Jurica Horvat za zvanje ispitani vatrogasac, te Borna Ladić, Vito Pikl, Robert Jarni, David Taradi, Kuqi Kristijan za zvanje vatrogasac I. klase

Spomenicu za 20 godina djelovanja u vatrogastvu primili su Tifani Ban, Nikola Božić i Luka Fodor, a Spomenica za 30 godina djelovanja u vatrogastvu uručena je Mariu Medvedu, Robertu Banu i Zoranu Banu.

Skupštini su se odazvali gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač koji je pohvalio rad vatrogasnog društva, čestitao na postignutim uspjesima, te naglasio da će grad Čakovec i nadalje brinuti za vatrozaštitu na svom području, odnosno da će se nastaviti i nadalje opremati svi DVD-i s područja grada Čakovca. Pohvale je uputio i zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, te počasni zapovjednik VZGČ Željko Besedić.

Ostavi komentar