FOTO: Održana obuka i trenažna vožnja policijskih službenika motociklista!

U utorak, 26. ožujka od 8 do 16 sati, osam policijskih službenika – prometnih motociklista policijskih postaja Policijske uprave međimurske s Tonijem Kolarićom, vođom sektora za sigurnost cestovnog prometa Postaje prometne policije Čakovec, već tradicionalno, na prometnom vježbalištu i na prometnicama Međimurske županije su odradili obuku i trenažnu vožnju službenim motociklima.

Prije vožnje, vlč. Vjekoslav Vidaček, policijski kapelan policijske kapelanije Sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske blagoslovio je policijske službenike i motocikle, zaželio im sigurnu vožnju te poručio da u prometu budu pomoć i potpora drugima, da savjesno i odgovorno rade svoj posao kako bi rad koji je veoma odgovoran bio što plodonosniji na dobrobit svih građana.

Tijekom trenažne vožnje policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu, tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom te silazak s motocikla i druge slične aktivnosti.

Dolaskom povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala.

-Apeliramo na vozače da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige. Ističemo važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda za sezonu te savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti, poručuju iz policije. 

Ostavi komentar