Zašto ispada da su međimurski osnovnoškolci na sramotnom prvom mjestu po markiranju u Hrvatskoj?

učionica
Prekida se nastava

Od ukupno 156.156 učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda, koliko ih pohađa osnovne škole u Hrvatskoj, na popravni ispit u kolovozu čak će 328 osnovnoškolaca iz Vukovarsko-srijemske i njih 528 iz Istarske županije – najviše u cijeloj Hrvatskoj.

Ponavljači u Vukovarsko-srijemskoj županiji većinom pohađaju pete i sedme razrede, dok je u toj županiji dvadesetero učenika osmih razreda koji će morati učiti i tijekom ljetnih praznika, piše večernji.hr.

Promatrano po uspjehu svih osnovnoškolaca na razini cijele Hrvatske, najviše je učenika koji su školsku godinu završili s vrlo dobrim uspjehom – takvih je 62.055. Slijede ih odlikaši, u Hrvatskoj ih je sveukupno 60.007, a 28.340 učenika osnovnih škola upisalo je dobar uspjeh.

Promatrano po ponašanju, najneposlušniji su osnovnoškolci Međimurske županije.

Njih 4588 u jednoj je školskoj godini skupilo čak 41.866 neopravdanih sati pa tako ispada da u toj županiji nije bilo učenika koji nije neopravdano izostao s nastave, i to minimalno jedan cijeli dan. Iako najviše markiraju, najbolji u toj županiji učenici su petih razreda u kojima je najviše odlikaša, dok međimurski osmaši unatoč statistici nedolazaka u školu razrede najviše završavaju s vrlo dobrim uspjehom.

Što se markiranja tiče, ništa bolja situacija nije ni među zagrebačkim osnovnoškolcima.

Superodlikaša, onih koji iz svih predmeta imaju odličnu ocjenu, u Zagrebačkoj je županiji 254 više nego što ih je bilo prošle godine – pohvalnicu za odličan (5,0) uspjeh dobit će 4933 od ukupno 12.533 osnovnoškolca koliko ih je u toj županiji.

Ostavi komentar