USUSRET MANIFESTACIJI Mamičina žetva u Pušćinama ovog vikenda od 12. do 14. srpnja!

Pansion Mamica u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Turističkom zajednicom Međimurske županije poziva sve da se pridruže još jednom izdanju „Mamičine Žetve“ koja će se održavati od 12. do 14. srpnja u voćnjaku kod Pansiona Mamica u Pušćinama. Tradicionalni prikaz žetve izvodit će KUU Seljačka Sloga Nedelišće.

Događaj je to kojim se vraćamo u prošlost i prisjećamo života i rada naših predaka. Na tri dana oživjet će duh prošlosti i prikazati kako se nekada ručno žnjalo žito.

Po prvi puta manifestacija se održava u tri dana, a donosi pregršt zanimljivih sadržaja u koje se možete uključiti. Svi programi su besplatni, a odvijaju se u popodnevnim satima tako da svi mogu sudjelovati.

Manifestacija počinje u petak, 12. srpnja 2019. od 16 sati kada je priprema za žetvu, kepaju se kose. Nakon pripreme potrebnog alata, u subotu, 13. srpnja slijedi centralni dio prikaza tradicionalne žetve prigodnim programom koji će započeti u 16 sati. Osim klasične žetve, održat će se i ekipna natjecanja u žetvi, pa smijeha i veselja neće nedostajati.

Kako je nedjelja dan za odmor, tako je i u Mamici nedjelja, 14. sprnja rezervirana za odmaranje. Domaćini pripremaju popodnevni piknik već od 14 sati, a oni najmlađi moći će uživati od 16 sati u dječjim radionicama. Sva tri dana očekuje vas dobra glazba i još bolja domaća hrana i okrjepa.

I ove godine poseban gost Mamičine žetve je Nikola Faller, akademski kipar iz Osijeka čije će slamnate skulpture krasiti prostor događanja, a koje svakako vrijedi razgledati. Ujedno se pozivaju svi koji su zainteresirani za natjecanje u žetvi da se prijave zajedno sa svojim članovima/članicama na mail adresu: [email protected]

Ostavi komentar