Sljedeću subotu novo izdanje Eko kotlića: Natjecanje u kuhanju, besplatno kušanje i vrijedne nagrade

Treće izdanje Eko kotlića na Trgu međimurske prirode u Križovcu održat će se u subotu 23. rujna 2023. godine.

Organizator i domaćin je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Ovom kulinarskom manifestacijom i druženjem na otvorenom okupljaju se ekološke udruge i srodni dionici koji svojim radom doprinose procesima zaštite prirode u Međimurskoj županiji.

Manifestacija počinje u 10:00 okupljanjem sudionika na Trgu međimurske prirode. Uz kuhanje i druženje ekipe u sastavu od dva do pet članova razmjenjivat će iskustva i družiti se u okolišu Centra za posjetitelje Med dvemi vodami. Posjetitelji manifestacije moći će razgledati i galerijski postav Centra Med dvemi vodami i upoznati se s vrijednostima prirodne baštine Međimurja.

Besplatno kušanje jela počinje u 13:00. Članovi Gljivarskog društva Smrčak Čakovec predstavit će se s miniizložbom te točno u podne, u 12:00 održati kratko gljivarsko predavanje, a svi zainteresirani će moći naučiti ponešto o vrstama i determinaciji gljiva.

Eko kotlić imat će ove godine prvi put natjecateljski karakter, pa će se ekipe nadmetati za tri nagrade: Najbolji Eko kotlić, Najoriginalnije uređeno kuharsko mjesto i Ekološki najodrživiju kuhaču (priprema i kuhanje bez plastike!)

Velimir Bašek glavni čuvar prirode, najavljuje kako će na 3. Eko kotliću na Trgu međimurske prirode sudjelovati više od desetak ekipa. Recepti i jelovnici već se uvelike pripremaju i osmišljavaju.

Hodogram 3. Eko kotlića na Trgu međimurske prirode
  • 10:00 Okupljanje sudionika
  • 10:15 Pozdravni govor
  • 12:00 Program GD Smrčak Čakovec
  • 13:00 Besplatno kušanje hrane
  • 16:00 Završetak druženja

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE