Tia i Tijana Bogdan iz Tupkovca spremne su za školsko zvono!

tia i tijana bogdan

Uz nastavne aktivnosti, te školske obaveze, Tia i Tijana polaze i izvanškolske aktivnosti. Tia voli glumu, Tijana je polaznica engleskog jezika, te se bave mažoret plesom i gimnastikom.  Sve te obaveze treba dobro isplanirati, kako bi se u školskoj godini sve stiglo na vrijeme.

Sestre Tia i Tijana Bogdan iz Tupkovca učenice su Osnovne škole Gornji Mihaljevec. Ove će školske godine Tia sjesti u 5. razred, dok će Tijana krenuti u 3. razred. Obje vole školu, školske obaveze rješavaju na vrijeme, ali će Tia ipak morati više “zagrijati” stolicu zbog većeg opsega novih predmeta koji je čekaju u 5. razredu.

Put do škole dobro znaju, te im putovanje autobusom iz Tupkovca u svega par kilometara udaljeni Gornji Mihaljevec ne predstavlja problem. One kao i njihovi vršnjaci vesele se ponovnom susretu s novom školskom godinom, te brojnim izazovima koje će savladavati po putu.

Uz nastavne aktivnosti, te školske obaveze, Tia i Tijana polaze i izvanškolske aktivnosti. Tia voli glumu, Tijana je polaznica engleskog jezika, te se bave mažoret plesom i gimnastikom.  Sve te obaveze treba dobro isplanirati, kako bi se u školskoj godini sve stiglo na vrijeme.

– Uz našu, roditeljsku pomoć, vrlo je veliku ulogu odigrala njihova razrednica, koja je Tijin razred postepeno pripremala na promjene koje ih čekaju u 5. razredu. Novi profesori, predmeti, odlazak u druge učionice nakon svakog sata ipak su promjena u životu našeg školarca, poručila je njihova majka Maja Bogdan.

U 5. razredu Tia će dobiti nove predmete, povijest, geografiju, informatiku, tehničku kulturu. Novi predmeti donose i težu školsku torbu.

– Najvažnija je zdrava komunikacija između roditelja i djece. Uz izvannastavne aktivnosti znaju da je škola prioritet. Tia je spremna za viši razred, te je svjesna kako će sad imati više predmeta, a time i više zadaća i učenja. Blaga trema postoji, ali sve je to dio školskog odrastanja, kaže majka Maja.

Svaki početak školske godine, za roditelje predstavlja dodatan trošak. Maja ističe kako je najveći trošak ipak onaj za prvi razred, jer ovdje sve kreće iz početka. Važno je kupiti dobru, anatomski oblikovanu torbu. Iako su knjige besplatne, vježbenice, bilježnice i ostali pribor kupuje se na trošak roditelja. Uz osnovni pribor u školi se nose papuče kao i oprema za tjelesnu kulturu.

Za ostale razrede potrebne su nove radne bilježnice, oprema za tjelesnu kulturu, kao i potrošni materijal za likovni, ali i tehnički. Prema trenutnoj procjeni, za svaku će školarku izdvojili oko tisuću kuna.

Važan je i kutak za učenje. Tia i Tijana imaju svoje sobe, radne stolove, te je svaki na svoj osebujan način pripremila mjesto na kojem će učiti ove školske godine. Dovoljno prirodnog svjetla, uredno posloženi pribor, te raspored u ladicama, dobar su početak za novo školsko zvono i obaveze koje su pred njima.

Tia i Tijana iako su različite dobi, dobro znaju svoje obaveze koje će uspješno rješavati. Uz školu, te vannastavne aktivnosti, na kraju treba pronaći vremena za igru i druženje s prijateljima.

Ostavi komentar