Sandra Herman, kandidatkinja za prvu međimursku županicu: Međimurju nudim sigurnost, razvoj i budućnost!

U nedjelju izlazimo na prijevremene izbore za župana i zamjenika župana Međimurske županije. Osim zbog okolnosti koje su dovele do novih izbora oni su specifični i po tome što se na njima, po prvi puta, za dužnost župana kandidirala i jedna žena. Zato smo sa Sandrom Herman razgovarali o motivima koji su je naveli na kandidaturu, kao i programu s kojim izlazi na predstojeće izbore.

Što Vas je motiviralo da se kandidirate?

U trenutku kada je, prije nepuna tri mjeseca, danas bivši župan priznao sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku svi smo znali da su pred nama prijevremeni izbori i da netko mora preuzeti odgovornost za Međimurje. Istog trenutka ocijenila sam da nemam pravo ostati po strani, već imam obvezu te ljudsku i političku odgovornost svoje znanje i iskustvo staviti u službu Međimurja i svih naših žitelja.

Bez ikakvog tereta, sa čvrstim stavom i jasnom vizijom, s odličnom komunikacijom na svim razinama, a prvenstveno sa znanjem i iskustvom u vođenju županije Međimurkama i Međimurcima mogu ponuditi političku stabilnost te kontinuitet u daljnjem razvoju našeg Međimurja.

Prva sam žena koja se kandidira za ovu dužnost i smatram da je sazrelo vrijeme u kojem će ženska racionalnost i svestranost imati ključnu ulogu u vođenju županije. Stoga želim biti glas svih Međimurki koje itekako imaju što reći i pokazati, ali i svih žitelja Međimurja koji s punim pravom traže da se njihovi problemi i potrebe ozbiljno razmotre i rješavaju na svim razinama.

Sigurnost, razvoj i budućnost su osnove Vašeg programa. Koje su njegove najvažnije točke?

 

Sigurnost je osnovna pretpostavka za miran i normalan život. Zato želim da svaki čovjek koji živi u Međimurju uživa u svojim pravima, ali da isto tako izvršava i svoje obveze. Uz osobnu, zdravstvenu, socijalnu i egzistencijalnu sigurnost od iznimnog je značaja i politička sigurnost koja će omogućiti daljnji razvoj našeg kraja. Moj je cilj u narednom razdoblju, u koaliciji sa svim Međimurkama i Međimurcima, stvoriti sigurno i razvijeno Međimurje u kojem će svako dijete pronaći svoju budućnost!

Često ističete Vaše znanje i iskustvo, a široj ste javnosti poznati kao javni djelatnik u području obrazovanja, kulture i turizma, te kao donedavna zamjenica župana. Smatrate li da je to dovoljna garancija za uspješno vođenje županije?

Kao učiteljica i ravnateljica 15 godina provela sam dijeleći svoju ljubav prema djeci i znanju u starom kaštelu grofova Feštetić u Pribislavcu. Izuzetno sam ponosna što smo u teškim, često i gotovo nemogućim uvjetima, zajedno s dragim kolegicama i kolegama, uspješno odgojili i obrazovali mnoge generacije učenika sa željom da budućim naraštajima omogućimo uvjete obrazovanja kakve bi u današnje doba svi učenici trebali imati. Ta želja doista se i ostvarila. I kao ravnateljica i kao zamjenica župana maksimalno sam se angažirala da Pribislavec dobije školu po svim modernim pedagoškim standardima. Školu u kojoj je moguće organizirati jednosmjensku nastavu, produženi boravak te mnoge izvannastavne aktivnosti za učenike. Takve uvjete zavrjeđuju  djeca u čitavom Međimurju i upravo to će biti jedan od prioriteta u razvoju naše županije – jednosmjenska nastava u svim međimurskim školama!

Nadalje, kao članica županijskog poglavarstva, predsjednica turističke zajednice i dugogodišnja zamjenica župana zadužena za resor turizma od 2007. godine aktivno sam sudjelovala u preobrazbi Međimurja iz jedne male, na turističkoj karti nepoznate, u atraktivnu i konkurentnu turističku destinaciju, u najbolju turističku destinaciju na kontinentu i jedinu destinaciju u Europi kojoj je u tri navrata dodijeljeno prestižno priznanje EDEN – „europske destinacije izvrsnosti“. Moj je cilj da ulaganjem u stvaranje novih, te podizanje kvalitete postojećih turističkih proizvoda, ulaganjem u otporan, zeleni i održivi turizam, poticanjem turističkog razvoja donjeg djela Međimurja, povezivanjem poljoprivrede i turizma te jačom promocijom, Međimurje i u narednom razdoblju zadrži lidersku poziciju najpoželjnije turističke destinacije kontinentalne Hrvatske.

U mom timu kao kandidat za zamjenika župana je Zoran Vidović, predsjednik međimurskog HSS-a, čovjek s bogatom političkom karijerom i iskustvom koji je u našem zajedničkom mandatu od 2013. do 2017. godine kao zamjenik župana napravio velike i vrijedne stvari za međimurske poljoprivrednike, branitelje, lovce i sportaše. Također, našu kandidaturu podržava i međimurski SDP što znači da smo programski okupili politički lijevi centar, te s punim pravom očekujemo da će birači prepoznati naš zajednički program kako bismo svi zajedno doprinijeli daljnjem razvoju Međimurja.

Koja je Vaša završna poruka biračima?

Drage Međimurke, dragi Međimurci, izađite u nedjelju na izbore i birajte sigurno i razvijeno Međimurje, Međimurje u kojem svako dijete može pronaći svoju budućnost.  Dokažite Hrvatskoj da Međimurje nije županija – slučaj. Pokažite svojim glasom da nam je Međimurje svima na prvom mjestu. Birajte osobu sa stavom, znanjem i iskustvom. Zaokružite broj jedan za prvu međimursku županicu kojoj je Međimurje prvo u srcu!

SANDRA HERMAN JAKA ŽENA-JAKA ŽUPANIJA

Ostavi komentar