POLICIJA: Suzdržite se od paljenja vuzmenki na otvorenom!

Na današnjoj press konferenciji Stožera civilne zaštite Međimurske županije ispred međimurske policije obratio se Krunoslav Fekonja. Osvrnuo se na mjere samoizolacije, kao i preporuke za održavanje vuzmenki u subotu na području Međimurja.

– Policijska uprava međimurska imala je evidentirano 391 mjeru samoizolacije, od petka do nedjelje, prema tome imamo aktivnih 1278 mjera samoizolacije. Sve mjere policijski službenici na dnevnoj bazi provjeravaju i utvrđuju pridržavaju li se osobe svih određenih mjera. Do sad smo evidentirali ukupno 49 kršenja samoizolacije koje smo kasnije dostavili nadležnom državnom inspektoratu.

– Tijekom vikenda ponovno smo dali apel svim našim žiteljima, onima koji žive i rade u inozemstvu, da se suzdrže od dolaska kući za Uskrs, jer će po pravilu morati biti u samoizolaciji 14 dana, odnosno pod zdravstvenim nadzorom, što u konačnici može biti problem njihovog odlaska natrag na rad u pojedinu zemlju u kojoj trenutno rade. Moj je apel dobro promisliti, izbjegavajte nepotrebna putovanja jer će vam biti onemogućen odlazak natrag na posao, izvijestio je Krunoslav Fekonja.

S obzirom da je vrijeme Uskrsa i blagdana, nastavio je Fekonja, neminovno je da će biti paljenja određenih vuzmenki.

– Preporuka je da se svi građani suzdrže okupljanja, koje je i tako zabranjeno, da do pet osoba mogu biti na tim privatnim paljenjima, ali ne i na javnim mjestima, zaključuje i apelira Fekonja.

 

 

 

Ostavi komentar