Kad vino iznenađuje više od žena!

Stanko i Sanja Kovač
Stanko i Sanja Kovač vinari iz Prekope

Martinske veselice večeras službeno završavaju. Tradicijski je to običaj koji se posebice njeguje na sjeveru Hrvatske. Jedna od uvertira proslave bila je i nedavno predstavljanje vina s krajnjeg juga Hrvatske u Hotelu Park Čakovec. Predstavilo se vinogorje Konavle i vina Dubrovački podrumi (više pogledajte OVDJE).

Na predstavljanju su sudjelovali i supružnici Sanja i Stanko Kovač iz Prekope. U njihovim vinogradima rode sorte sauvignon, graševina, rizling rajnski, chardonnay i moslavac. Do ove godine u prodaji su imali samo kupažu, a kako nam je kazala Sanja Kovač od ove berbe kreću i u proizvodnju buteljiranih sortnih vina. Predstavljanje dubrovačkih vina ih je oduševilo i odlučili su češće sudjelovati na sličnim događanjima.

Donosimo dojmove još nekoliko sudionika vinske večeri.

Saša Ovčar, Čakovec: – Večer je bila odlična. Zadovoljan sam što smo dobili odležana vina, godišta 2012. i 2015. Vina su bila u odličnoj temperaturi i servirana u čašama “kak se šika”, plus osoblje koje zna kako se servira . Merlotina mi je bio favorit.

Siniša Trajbar

Siniša Trajbar, Čakovec: – Vina me više iznenađuju od žena.

Josipa Mijulkov i Matija Blažeka

Josipa Mijulkov, Čakovec – Malvasia mi je bila zanimljiva. Svi većinom poznajemo istarsku malvaziju, stoga nam je ova dubrovačka otkriće. Vino Plausus, plavac mali me je osvojio.

Kristijan Gačal, Čakovec: – Prvi put sam s Dubrovačkim podrumima stupio u kontakt 2009. godine povodom otvorenja Hotela Dubrovnik. Njihova vina imaju svoj karakter i osobnost. Nakon deset godina stali su na čvrste noge i ovdje u Čakovcu napravili su prezentaciju sjajnih kapljica od prve do zadnje. Iznenađen sam pozitivom večeri.

Dubrovčani, obitelj Ivaniš, su na kazali kako su oduševljeni odazivom Međimuraca na predstavljanje njihovih vina. Pušipel poznaju i imaju ga u svom wine baru Ankora u Cavtatu.

foto: rr

Ostavi komentar