Štrigovsko Martinje u znaku Mladog Međimurja

U Domu kulture u Štrigovi, u subotu, 11. studenog 2023. u sklopu Martinja na Međimurskoj vinskoj cesti održalo se MLADO MEĐIMURJE. Turistička zajednica Općine Štrigova, Općina Štrigova i Štrikom pobrinuli su se i ove godine organizirati proslavu Martinja za brojne ljubitelje vina.

Svoja mlada vina posjetiteljima su predstavili vinarije: Banfi, Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Mlado vino svojim nježnim okusom, živahnošću, atraktivnim mirisom te lepršavom svježinom bilo je istinski užitak za posjetitelje. Sastavni dio programa bila je i tradicionalna gastronomija pa su tako posjetitelji mogli uživati u martinjskom tajeru koji je uključivao crne čurke, dinstano zelje i restani krumpir. Za odličnu atmosferu pobrinuli su se članovi Scifidelity Orchestra.

Brojni posjetitelji su, osim u degustaciji mladih vina i gastronomskim delicijama, uživali i u raspjevanom, komunikativnom, glazbeno – poetskom kabareu Adama Končića pod nazivom “Adam i ona”.

Manifestaciju su obogatili i lokalni OPG-ovi predstavljajući svoje proizvode te promovirajući bogatstvo lokalne ponude.

Ovo sveobuhvatno događanje privuklo je brojne posjetitelje te je uspješno spojilo vrhunska vina, gastronomiju i umjetnički izričaj, čineći proslavu Martinja u Štrigovi jedinstvenom i nezaboravnom.

Zadovoljstvo održanom manifestacijom ne krije ni direktorica TZ Općine Štrigova Ivana Kelner Tkalčec:

– Mlado Međimurje u Štrigovi ispunilo je sva naša očekivanja. Posjetitelji su mogli uživati u izvrsnom programu i upoznati se s ovogodišnjim mladim vinima. Drago nam je što se projekt Mlado Međimurje razvija i sigurno će biti sve prihvaćeniji na tržištu što dokazuje i ovo događanje koje svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, rekla je Ivana Kelner Tkalčec.

Izvor: općina Štrigova

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE