Dubrovački podrumi i gospari iz Konavala na Martinju u Hotelu Park Čakovec!

– Što nam je dao Bog i zemlja – to nam je večeras u čaši, poručili su Dubrovački podrumi, domaćini vinske večeri održane u hotelu Park Čakovec. Bila je to jedna od sjajnih uvertira u vikend proslave Martinja na sjeveru Hrvatske, “med Murom i Dravom”. I dok je dio čakovečke publike degustirao mlada vina pod šatorom na Trgu Republike, vinski znalci i druga probrana publika “guštala” je u otkrivanju vina odnjegovanih pod dubrovačkim podnebljem i Vinogorju Konavala.

Malvasija 2018, Crljenak rose 2017, Crljenak (Zin) 2015, Syrah 2013, Plavac mali 2018, Parac 2012, Trajectum 2012, Merlotina 2012 i Plausus 2012 vina su koja su bila u degustacijskim čašama i svojom užitnošću, puninom i aromom očarala publiku.

Vinogorje Konavala na vinskoj večeri u Hotelu Park Čakovec
Vinogorje Konavala na vinskoj večeri u Hotelu Park Čakovec

Dubrovački podrumi predstavili su paletu svojih bijelih i crvenih vina. Moderator večeri bio je enolog Ivo Ivaniš , a u predstavljanju vina s juga Hrvatske sudjelovali su i Vlaho te  Nikša Ivaniš. U Čakovec su stigli zahvaljujući sommelieru Ivanu Goričancu, srčanom promicatelju međimurskih vina. U vođenju vinske večeri sudjelovao je i Čakovčanin,  također sommelier, Kristijan Gačal.

Ivo Ivaniš
enolog Ivo Ivaniš

Publiku u hotelu Park osvojilo je posebice vrhunsko vino Merlotina, vino crvene boje, koje aromom podsjeća na čokoladu, suhe šljive, vaniliju… , ali i Crljenak, stara autohtona hrvatska sorta vinove loze.

Dubrovački podrumi d.d. je vodeća vinska kuća Konavoskog vinogorja po opsegu i kvaliteti proizvodnje s dugom tradicijom koja je počela 1877. godine i danas proizvode vina kako kažu da svi njima budu zadovoljni. A Čakovec je bio i više nego zadovoljan.

Na završetku večeri dubrovački vinski gospari  poručili su: – Mi ćemo vama na sjeveru Hrvatske zimi nuditi crno vino da se ugrijte, a vi nama ljeti bijelo da se rashladimo. Sedamsto kilometara što nas dijeli od Dubrovnika do Čakovca zanemarivo je kad su vrhunska vina u pitanju!

sommelier Ivan Goričanec
sommelier Ivan Goričanec

Sjajnu atmosferu vinske večeri u Hotelu Park Čakovec i sljubljivanje Dubrovačkih podruma s međimurskom publikom pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

foto: rr

Ostavi komentar