Jelena Tuksar izabrana za predsjednicu Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije

Jelena Tuksar
Jelena Tuksar

Krajem ožujka održana je Godišnja izvještajna skupština za 2018. godinu i Izborna skupština za novo četverogodišnje razdoblje. Iz izvještaja o radu vidljivo je da je to po rezultatima i održanim aktivnostima bila jedna od najuspješnijih godina u 35 godina samostalnog djelovanja Društva.

Skupština - radno predsjedništvo
Skupština – radno predsjedništvo

Uz predstavnike Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i Zajednice tehničke kulture grada Čakovca, gosti na skupštini su bili i predstavnici varaždinskog Društva pedagoga tehničke kulture. Čestitali su domaćinima na postignutim rezultatima i obljetnici, te pozvali na nastavak izvrsne suradnje koja traje godinama i generacijama. Prethodno su 15 godina varaždinski i međimurski pedagozi tehničke kulture činili jedno Društvo.

Skupština_Mato Šimunović, predsjednik HSPTK 2
Skupština_Mato Šimunović, predsjednik HSPTK 2

DPTKMŽ je najaktivnije i najorganiziranije Društvo u Savezu, s izvrsnim rezultatima na državnim natjecanjima mladih tehničara i u Modelarskoj ligi, te s zapaženim rezultatima na natjecanju „Sigurno u prometu“, gdje članovi Društva aktivno sudjeluju u pripremanju učenika. Društvo je bilo izvrstan domaćin i organizator nekoliko godišnjih stručnih skupova  „Primjeri dobre prakse“. Članovi Društva dali su doprinos u povećanju kvalitete sadržaja „Ljetnih škola pedagoga tehničke kulture“, „Škola za napredne učenike s područja tehničke kulture“, te angažmanu članova u radu raznih povjerenstava. Posebno pohvaljujem organizaciju i provođenje zimskih i ljetnih kampova tehničke kulture za učenike. Obećao je pomoć Saveza u realizaciji programa ovogodišnjeg Ljetnog kampa za učenike, te u organizaciji radionica za članove Društva u Međimurskoj županiji. Pečat radu Saveza dao je i kolega Željko Medved, koji je od 2007. – 2015. godine bio predsjednik Saveza te je u rad Saveza unio niz pozitivnih  iskustava iz rada međimurskog Društva, kazao je predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Mato Šimunović.

Jelena Tuksar

Na Izbornoj skupštini za predsjednicu Društva izabrana je Jelena Tuksar, zamjenica će joj biti Dubravka Žignić – Resman, tajničke poslove nastavit će obavljati Željko Medved, kao i blagajničke Zvonko Ljubić.

U Izvršnom odboru Društva je i Branko Vujnović koji će kao voditelj Županijskog stručnog vijeća učitelja tehničke kultture Međimurske županije raditi na suradnji Društva i Vijeća.

Nadzorni odbor će činit Mladen Beuk predsjednik, članovi Goran Pleh i Franjo Jambrović. U Sud časti su izabrani Ružica Murk, Đorđe Grković i Enes Bektešević.

Na kraju sjednice Skupštine prikazan je film s ovogodišnjeg zimskog kampa tehničke kulture koji su snimili polaznici radionice Fotokinokluba Ivanovec i animirani film kojeg su izradili učenici polaznici radionice ŠAF-a.

tekst:  Željko Medved

Članovi skupštine
Članovi Skupštine
Projekcija filmova
Projekcija filmova
Mato Šimunović, Danijel Labaš Vž i L. Belović ZTK ČK
Mato Šimunović, Danijel Labaš Vž i L. Belović ZTK ČK

 

Ostavi komentar