MURSKO SREDIŠĆE: Nagradu za osobu 2019. godine primila Marina Hoblaj

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Za Grad Mursko Središće zna se u svakom dijelu Lijepe Naše. Udruge, klubovi, pojedinci svojim brojnim aktivnostima i postignućima u sportu, kulturi, povijesti, u radu sa djecom na iznimno kvalitetan način promoviraju najsjeverniji grad, grad rudara.  Kako bismo im zahvalili i čestitali na postignutim rezultatima tradicionalno krajem godine u sklopu manifestacije „Advent u gradu rudara“ Grad Mursko Središće organizira dodjelu godišnjih nagrada za iznimna postignuća u sportu, prijem za uspješne udruge, klubove i pojedince i po prvi puta dodjelu godišnje nagrade za osobu godine Grada Mursko Središće. 

„ Izuzetno sam ponosan na ono što vi radite. Povećali smo financijska sredstva za udruge iz sporta, kulture, tehničke kulture za udruge koje se bave s djecom. Tu smo za vas. Pomagati ćemo vam kako god budemo mogli i znali. Vi ste izuzetno vrijedni za grad, bez vas ne bi bilo ovakve promocije grada, ne bi bilo krasnih uspjeha koje udruge postižu. Od srca vam se zahvaljujem, nastavite tako i dalje. Mi ćemo se truditi da vam koliko je god to moguće olakšamo taj vaš trud i volontiranje i siguran sam da nas i u tome čeka svijetla budućnost. Ponosni smo što su u rad i aktivnosti svake udruge uključena djeca i mladi. Mislim da smo po događajima koji se odvijaju i njihovoj kvaliteti na vrlo visokom mjestu. Hvala vam na svemu što ste učinili za svoj grad, hvala vam na svemu što ćete učiniti za ovaj grad. U ovo blagdansko vrijeme želim vam zdravlja, da budete ispunjeni onime čime se bavite i u što ulažete puno svog slobodnog vremena.„ istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak. 

Svečanosti dodjele nagrada za iznimne sportske uspjehe, dodjeli nagrade za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće kao i prijmu uspješnih udruga, klubova i pojedinaca uz gradonačelnika Dražena Srpaka, predsjednika Gradskog vijeća Zvonka Vrtarić prisustvovali su poznati voditelji Hrvatske radio televizije Mirko Fodor i Andro Tomović. Mirko Fodor zahvalio se gradonačelniku na pozivu i istaknuo da voli doći u Mursko Središće i da mu je drago što danas prisustvuje ovakvoj svečanosti. 

Temeljem Odluke o javnim priznanjima Gradskog vijeća Grada Mursko Središće godišnja nagradu za momčad godine – članovima sportskih ekipa u ekipnom sportu dodijelila se Nogometnom klubu „Rudar“ Mursko Središće.Godišnja nagrada za sportaša 2019. godine dodijelila se Stanku Tuksar iz Murskog Središća. Godišnju nagradu za sportašicu godine primila je Martina Bezek iz Murskog Središća.Godišnja nagrada za rekreacijsku momčad godine dodjelila se Udruzi sportske rekreacije „SPORT ZA SVE“ Mursko Središće. Godišnja nagrada za rekreativca godine dodjelila se Zlatku Mihoceku iz Palinovca. Godišnja nagrada za rekreativku godine dodjelila se Ružici Pahor iz Murskog Središća.

Grad Mursko Središće ove godine pokrenuo je novi projekt „Osoba godine Grada Mursko Središće“. Na poziv je pristiglo 10 prijedloga. Svaki predloženi kandidat ili kandidatkinja dali su veliki značaj gradu i svojim djelovanjem unutar udruga doprinosili su i doprinositi će daljnjem kvalitetnom razvitku udruge a ujedno i promociji grada. Kandidati koji su bili predloženi za osobu godine su: Marina Hoblaj, Anica Varga, Jelena Tuksar, Sonja Vršić, Stjepan Jalšovec, Ružica Pahor, Manuel Vurušić, Stanko Tuksar, Lara Podgorelec, Vesna Horvat. „ Svi od tih deset kandidata su dali veliki doprinos najsjevernijem gradu i hvala vam od srca na svemu što činite za ovaj grad“ istaknuo je gradonačelnik. 

Odbor za javna priznanja Grada Mursko Središće donio je odluku da se Nagrada za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće dodjeli Marini Hoblaj iz Murskog Središća.

U ime nagrađenih obratila se osoba godine Marina Hoblaj koja je izrazila zadovoljstvo vođenjem grada i time što se brine o svim segmentima života, o građanima, udrugama te se na tome zahvalila gradonačelniku „Vjerujem da su svi nagrađeni, klubovi, udruge sretni i zahvalni  i da su te dodjele nagrada od strane Grada hvalevrijedna inicijativa koje ljude motivira na više rada, da jedni drugima pomažemo i da imamo jedan lijepi zajednički život. Počašćena sam za nagradu osobe godine, a kad sam vidjele sve ove nagrađene malo sam i posramljena. Svi sportovi, kultura, svi ulažu puno svog truda i mislim da su svi zavrijedili ovu nagradu. Ja sam htjela biti samo mama, brinuti se za djecu, mislim da je to moj poziv, moj život i zato sam još jedanput zahvalna za ovu nagradu.“

Svi naši snovi se mogu ostvariti, samo ako imamo dovoljno hrabrosti da idemo za njima.

 

(Grad Mursko Središće)

Ostavi komentar