Članovi Fotokluba Čakovec na prvom “after korona” sastanku primili vrijedan poklon

Fotoklub Čakovec (4)_resize
U Fotoklubu Čakovec sve više je ženskih članica

– Svi su već bili nestrpljivi kad će krenuti sastanci. Koliko sam uspio primijetiti na društvenim mrežama naši fotografi i članovi su u protekla dva mjeseca kako se nismo družili na redovnim sastancima u prostoru TICM-a u Čakovcu, ipak puno radili. Započeli su nove fotografske projekte, pa se veselim vidjeti i čuti što se radilo. Sve potrebno za djelovanje kluba rješavali smo on-line, kazao je Davorin Mance, predsjednik Fotokluba Čakovec uoči prvog sastanka članova Fotokluba Čakovec nakon popuštanja zaštitnih mjera koje je prouzročila pandemija koronavirusa.

Davorin Mance
Davorin Mance, predsjednik Fotokluba Čakovec

Fotoklub Čakovec svoju Godišnju skupštinu je održao prije donošenja preventivnih mjera. U proteklom dvomjesečnom prekidu druženja bila je planirana samo jedna foto šetnja. Prva foto šetnja organizirana je uz Dravu u siječnju, a druga je bila planirana za vidikovac Mađerkin breg u blizini Štrigove. Ona je, kako ističe Mance, odgođena i javnost će biti pravovremeno upoznata s novim terminom Druge fotografske šetnje.

Filip Lučin s radošću će se upoznati s najnovijom fotomonografijom međimurske prirodne baštine

Ako se nastavi povoljna zdravstvena situacija vezana uz COVID-19, Fotoklub Čakovec planira organizirati Ljetnu školu fotografije za školsku djecu, krajem ljeta, a prije početka nove školske godine. U tijeku je i dogovor teme za Godišnju izložbu Fotokluba koja se planira za kraj 2020. godine.

Druženje u prostoru TICM-a članova Fotokluba Čakovec održavaju se četvrtkom u 19 sati

Sastanak je protekao u ugodnom druženju i razmjeni fotografskih misli i ideja. Kući su se vratili bogatiji vedrih misli i osjećaja, ali i s poklonom iznenađenja. Naime, prvih nekoliko sudionika koji su došli na sastanak primili su na dar luksuznu fotomonografiju Međimurska priroda, nedavno objavljenu i izdanju Javne ustanove Međimurka priroda i Meridijana. Značajan dio fotografija za ovo velebno djelo od 256 stranica zbrinuli su upravo članovi Fotokluba Siniša Golub i Davorin Mance.

foto: rr

 

Ostavi komentar