Maloljetnik s 1,1 promila udario u parkiranu prikolicu

Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 14. svibnja donijelo rješenje o pokretanju pripremnog postupka prema maloljetnom hrvatskom državljaninu (2003.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestio je DORH.

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 16. studenog 2019. kod Čakovca, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (preko 1,1 promila alkohola u krvi) i zbog toga vozio suviše velikom brzinom kojom nije mogao savladati desni zavoj u uvjetima mokrog kolnika zbog kiše, pa je vozilom sletio u desno izvan kolnika i udario u parkiranu prikolicu, pri čemu je 17–godišnji suputnik u vozilu zadobio osobito teške i po život opasne ozljede (krvarenje u mozgu, prijelom prsne kosti, rebra i slabinskog kralješka).

Osnovano se sumnja i da je maloljetnik u ožujku 2019. godine u Slobodnoj zoni u Trnovcu, zajedno s jednom punoljetnom osobom, nasilno otvorio čep rezervoara teretnog automobila i iz njega istočio te zadržao za sebe više od 250 litara diesel goriva u vrijednosti oko tri tisuće kuna.

Ostavi komentar