Ponovno se bliži vrijeme “svjetonazorskih” pitanja

Od silnih aktualnosti ne znam kojim bi redom krenula. Od bezuspješnog sniženja u Zari, zimskog ljeta, ponovne korone koja očito niti nije prošla ili legendarne Škorine izjave da se silovana žena oko pobačaja mora prvo posavjetovati s obitelji. Krenimo na veselo i radosno ljetno putovanje Dorine post godišnje kolumne! Dobro se smjestite u svoje udobne fotelje i dobro zabavite u narednim redcima.

Priča o Zari će biti brza i neefikasna, baš kako je to izgledalo prošlog tjedna kad sam u košaricu potrpala veste, majice, jakne i sve ono što mi naravno ne treba. Bila sam lijena i iako imam aplikaciju nije mi se dalo dodatno registrirati, nego sam odlučila da budem otišla u 22:00 na službenu stranicu i fino lijepo sve što sam pripremila u košarici tijekom dana, jednim klikom kupila. U 22:01 nije bilo ničega. Sudbina je odlučila u moje ime, a zapravo sam joj malo i zahvalna na tome.

Zimsko ljeto mi godi. Mogu obuti sandale, a da se pritom ne oznojim kad napravim dva koraka. Iako volim ljeto, ne volim onih plus 35 kad moram disati na škrge. Želim ići na more ove godine, ali vidjet ćemo što će reći Stožer koji ponovno ima dnevne izvještaje u 14 sati.

Korona se malo našalila. Kao nije je bilo, sve je bilo super, dala nam je lažnu nadu i sad nam je ponovno slomila srce. Kakva navlakuša. Korona bi se komotno mogla baviti komercijalnom prodajom, zivkati okolo ljude, obećavati im putovanja, sladoled, toplice, druženje, rođendan.. I onda na kraju reći, haha samo sam se šalila. Ostani kući i ne mrdaj. No, otom potom.

Zadnja aktualnost mi je posebno prisjela. Bliže se izbori pa samim time na vidjelo dana izlaze sve one šljam izjave koje spadaju pod “svjetonazorska” pitanja. Zašto se u 21. stoljeću, vremenu modernizacije i tehnologije i napretka razgovaramo o tome tko, što i kako odlučuje o svojem tijelu umjesto koga?!

Ostavi komentar