Tijana Tkalčec najbolja od hrvatskih gimnastičarki na Europskom prvenstvu u Poljskoj

Tijana Tkalčec
Tijana Tkalčec

Na Europskom prvenstvu u gimnastici koje se održava u poljskom Szczecinu nastupile su i tri hrvatske gimnastičarke. U prvoj subdiviziji natjecala se višebojka Christina Zwicker, dok su u trećoj nastupile Ana Đerek i Tijana Tkalčec, na parteru i gredi, odnosno preskoku.

Najbolji plasman ostvarila je naša Međimurka Tijana Tkalčec koja se u konkurenciji preskoka zaradila ocjenu 13.400 te svoj nastup završila kao 17. najbolja gimnastičarka Europe na svojoj omiljenoj spravi.
– S obzirom da nisam nastupila na Europskom prvenstvu još od 2013., što je bilo prije šest godina, izuzetno sam zadovoljna nastupom ovdje. Imala sam tremu, no nisam dozvolila da me ona pojede. Odradila sam svoje skokove najbolje što sam mogla, ocjena je to i pokazala. Međutim… Za plasman za ulazak u finale trebala bih raditi neke jače skokove, čemu se nadam u ostatku sezone. Trener je zadovoljan, ja sam zadovoljna i mislim da zaista ovdje više od ovoga nisam mogla očekivati. – iskrena je nakon kvalifikacija bila Tijana

Olimpijka iz Rija, Ana Đerek, u kvalifikacijama Europskog prvenstva natjecala se na gredi i na parteru. Za svoju vježbu na gredi Ana je dobila ocjenu 12.200, što je bilo dovoljno za 27. mjesto, dok je na parteru bila 49. (11.900).

Najmlađa hrvatska reprezentativka, 16-godišnja Christina Zwicker, jedina je nastupila u višeboju. Za svoju izvedbu vježbi na sve četiri sprave Zwicker je osvojila ukupno 43.232 boda što joj je osiguralo 70. mjesto u konkurenciji gimnastičarki.

Kao što je poznato drugi međimurski predstavnik Filip Ude odradio je solidan višeboj preko kojeg želi izboriti još jednu Olimpijadu. I na dobrom je putu da bude spreman za taj novi veliki sportski rezultat, koji će pokušati ostvariti na SP u njemačkoj Sttutgartu.

Nažalost, na konju s hvataljkama nije odradio onako kako zna i može, iako se vježbalo na njegovom omiljenoj spravi Spieth te nije uspio ući u finale ovog EP-a koje je na rasporedu bilo ove subote i donijelo je još jednu pobjedu Britanca Maxa Whitlocka.

Jedini hrvatski predstavnik u finalu ovogodišnjeg Europskog gimnastičkog prvenstva bit će svjetski prvak iz 2017., Tin Srbić, koji će u nedjelju poslijepodne uz izravan prijenost na HTV 2 nastupiti u finalu preče.

Ostavi komentar