VRIJEME: Još malo kiše i onda slijedi divan preduskrsni sunčan tjedan

kiša Čakovec kišobran
Ilustracija, Foto: zv

Oblačno vrijeme i već pomalo dosadna kiša nažalost prema najavama prognostičara još neće prestati padati. Kiše će biti još i to u noći na nedjelju i na ponedjeljak. Ali onda slijedi ugodna promjena vremena. Do toga se treba još samo malo strpjeti.

Iako je tmurno, kišovito i prohladno vrijeme krajem ovog tjedna već mnogima dozlogrdilo, ipak je ovo dobrodošla promjena za naše ratare i poljoprivrednike, jer je žedna zemlja vapila za vlagom.

Međutim, nakon subote i nedjelje koja će i dalje biti u sličnom tonu kao i nekoliko proteklih dana, prognostičke karte govore da slijedi velika ugodna promjena vremena.

Sunce će zamijeniti oblake već u ponedjeljak i odmah će porasti i temperatura. I to na puno ugodnijih 15-ak stupnjeva koliko će biti u srijedu, dok preduskrsni završetak tjedna donosi ugodnih 20 Celzijusa.

Prema sadašnjem stanju stvari i sam Uskrs u nedjelju 21. travnja bit će temperaturno vrlo ugodan, ali više neće biti sunca i pred kraj dana i na Uskrsni ponedjeljak očekuje se novi kišni val. Međutim, to je ipak još daleko, možda se prognostičke karte do kraja tjedna promjene, pa će osim za sada najavljenog divnog preduskrsnog tjedna i sami blagdani biti u sličnom vremenskom tonu.

Ostavi komentar