Reprezentativci proslavili pobjedu, Modrić kaže: Ostati mirni i usredotočiti se na sljedećeg suparnika

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva zahvaljujući velikoj pobjedi nad Argentinom rezultatom 3:0.

Slavilo se, dojmovi su odlični, ali evo što za daljnje natjecanje kažu kapetan Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić.

Kapetan Vatrenih Luka Modrić i drugi je puta na ovom Svjetskom prvenstvu proglašen za igrača utakmice, u vrijednoj pobjedi nad Argentinom.

“Prije svega, presretni smo što smo prošli u drugi krug, a meni je ovaj pogodak svakako bio izrazito važan, možda mi je i najdraži za reprezentaciju. No, najvažnija je naša pobjeda, ali moramo ostati mirni i izbjeći euforiju. Treba se usredotočiti na sljedećeg suparnika i nastaviti raditi. Idemo korak po korak. Imamo odličnu momčad i vjerujemo u sebe”, kaže Modrić.

Hrvatska rasla iz minute u minutu

“Bila je to dobra predstava Hrvatske, pogotovo u drugom dijelu, ali čak i u prvom dijelu nismo dopuštali Argentini da osvaja prostor i stvara izglednije prilike. Zaprijetili su nekoliko puta nakon naših pogrešaka, no to je normalno kada igramo protiv jedne od najboljih momčadi svijeta. Imali smo i mi svojih šansi. Nakon odmora sve je otišlo na našu stranu – pogreška argentinskog vratara nam je pomogla, no morali smo dobro igrati još 40 minuta. Nastavili smo igrati sve bolje i bolje”, dodao je kapetan.

Dodatno samopouzdanje

“Ova pobjeda dat će nam dodatno samopouzdanje i pokazali smo da se s pravom mnogo očekuje od ove reprezentacije. Ostvarili smo prvi cilj, no vjerujem da možemo ostvariti još više. Svaka će sljedeća utakmica biti teška. Možda ova naša pobjeda izgleda lagana, ali nije bila. Morali smo odigrati savršenu utakmicu”, završio je Luka Modrić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je izvrsnu partiju Vatrenih i pobjedu nad Argentinom u Nižnjem Novgorodu.

“Iako od prvog dana vjerujem u svoju momčad, i iako sam vjerovao da možemo biti dobri protiv Argentine, nisam baš vjerovao da ćemo nakon druge utakmice proći dalje. Sada moramo paziti da nas ne ‘prebaci’, moramo ostati mirni, staloženi i ponizni, moramo raditi svoj posao disciplinirano i odgovorno, kao momčad. Ako naš 22. igrač bude kao prvi, bude li među nama vladala želja za momčadskim uspjehom, onda ćemo nešto i napraviti. Nitko večeras nije sretniji od mene, ali ja prvi moram ostati na zemlji. Rekao sam već da će nam ovo biti najlakša utakmica za dokazivanje. Uživala je cijela Hrvatska, uživao je cijeli svijet. Vjerujem da ćemo dobiti nove navijače jer tko god je gledao utakmicu, mora početi navijati za Hrvatsku. Nije Argentina bila zbunjena, nego smo mi bili sjajni. Moramo biti sretni jer smo napravili mnogo dobrih stvari. Pobijedili smo Argentinu s velikim Messijem, najboljim igračem svijeta. Sve je bilo na visokoj razini. Prvih pola sata igrali smo strpljivu, kompaktnu obranu, bez rizika, a opet smo imali tri prigode. Na poluvremenu sam rekao da moramo nastaviti na isti način i da ćemo stvoriti još poneku šansu. Tražio sam još viši pritisak, a to smo i učinili znajući da im je zadnja linija slabiji dio momčadi, te smo prislili njihovog vratara na pogrešku, što nam je olakšalo igru. Nije to bilo slučajno, to smo zaslužili. Igrači su svoj posao odradili na najbolji mogući način, sve smo dobro skautirali i prilagodili se saznanjima o Argentini. Bilo je i naših greškica, ali sada je vrijeme za uživanje te još jednom čestitam igračima – završio je Varaždinac Dalić.

Izvor i foto: HNS

Ostavi komentar