NEDJELJNA SPORTSKA GROZNICA: Hrvatska ide po europsko rukometno zlato

Marin Šego i Igor Karačić u pobjedničkom zagrljaju, nadamo se da će tako biti i nakon finala protiv Španjolske

Ove nedjelje čeka nas prvi veliki sportski događaj. Hrvatska rukometna reprezentacija od 16:30 bori se za naslov europskog prvaka protiv branitelja naslova – Španjolske koja je titulu osvojila pred dvije godine u našoj zemlji.

Ovo finale Europskog prvenstva koje se igralo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, kao i nastup i nadamo se također borba za zlato na OI u Tokiju, bit će kruna za još jednu generaciju naših rukometaša koju predvodi Domagoj Duvnjak, a uz njega na ovom turniru blistaju posebice vratar Marin Šego i srednji vanjski Igor Karačić koji je već izabran u najbolju sedmorku EP-a.

Zanimljivo je da su Šego i Karačić rukometno itekako vezani za Čakovec i međimurski rukomet, jer su svoj veliki potencijal najavili u dresu Pipo-IPC-a.

Marin Šego bio je dosta dugo u drugom planu, iako nam vratari na nekim ranijim velikim natjecanjima nisu uvijek bili baš na vrhunskom nivou. Ovdje je Šego pokazao koliko vrijedi, iako je to već od ranije bilo itekako poznato (s Kielcem je npr. osvojio naslov europskog prvaka, dok danas igra u jakom Pick Szegedu). Šego je inače svoj uzlet u karijeri započeo u Čakovcu u redovima Perutnine Pipo IPC u dvije sezone 2006/2007 i 2007/2008 kada su naši osim dobrih igara i rezultatu u prvenstvu igrali i dva europska kupa.

Isto vrijedi za našeg ponajboljeg igrača na ovom EP-u Igora Karačića koji je u sezoni 2009/2010 odmah po dolasku pokazao sjajan talent i usprkos tome što je tek zakoračio u pravi seniorski rukomet veliki potencijal na srednjem vanjskom koji je odmah zapažen, tako da je ubrzo otišao u Bosnu Sarajevo u koju su otišli još neki naši igrači, a kasnije se u potpunosti afirmirao u makedonskom Vardaru, gdje igra već sedam sezona.

Njih dvoje uz izvrsnog Duvnjaka koji je ovog puta čini nam se spremniji i motiviraniji nego ikad (već je proglašen najboljim igračem MVP-om EP-a) , nadamo se će predvoditi našu reprezentaciju i u nedjelju protiv Španjolaca prema zlatu na EP-u, koje jedino nedostaje u kolekciji rukometni medalja i izravno ostvare plasman na ovogodišnje OI u Tokiju. Sretno Kauboji!

Foto: EHF

Ostavi komentar