Josip Grivec novi je predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije

Danas, 26. travnja, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održana je 119. sjednica Gospodarskog-socijalnog vijeća Međimurske županije na kojoj je novim predsjednikom imenovan Josip Grivec, a dopredsjednici su Ivan Senčar i Mladen Zemljić, koji su – na velikom angažmanu – zahvalili dosadašnjem predsjedniku GSV-a Elvisu Novaku.

Zajednička fotografija prisutnih na 119. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije
Foto: MŽ

Župan Matija Posavec istaknuo je da je prva sjednica Gospodarskog-socijalnog vijeća Međimurske županije održana 8. svibnja 2002. godine, te zahvalio svima koji su dali svoj doprinos tijekom protekle 22 godine.

Matija Posavec, Josip Grivec i još jedan gospodin na sjednici Gospodarskog socijalnog vijeća
Foto: MŽ

U nešto više od dva destljeća održan je velik broj sjednica što govori o odgovornosti članova ovoga Vijeća koje je obrađivalo važne teme iz gospodarstva te tražilo rješenja, rekao je župan, posebno zahvalivši Danici Holcinger, djelatnici Međimurske županije koja je bila desna ruka rukovodstvu GSV-a te vodila njihovu administraciju 22 godine.

Članovi GSV-a na 119. sjednici
Foto: MŽ

Poslove koje je dosad obavljala Danica Holcinger nastavit će djelatnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Barbara Marciuš.

Članovi GSV-a na 119. sjednici
Foto: MŽ

Na sjednici održanoj u znaku Nacionalnog dana zaštite na radu, koji se obilježava 28. travnja, razmotreni su podaci o kretanju na tržištu rada na našem području. Prema izvješću iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Čakovec, krajem ožujka 2024. godine u evidenciji je bilo 2.128 nezaposlenih osoba, što predstavlja pad od 4,7 posto u odnosu na veljaču. Predstavnici HZZ-a Područnog ureda Čakovec ističu da je u različite oblike aktivnih mjera zapošljavanja tijekom prvih mjeseci ove godine uključeno čak 310 osoba.

Članovi GSV-a na 119. sjednici
Foto: MŽ

Sjednici je prisustvovao i Darko Klarić, voditelj Službe za nadzor zaštite na radu pri Područnom uredu Varaždin, koji je istaknuo važnost primjene adekvatne zaštite na radu, uz odgovornost svih dionika. S domaćinima je, nakon sjednice, obišao i Metalsku jezgru, jedinstven primjer razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju rođenog u krilu regionalne samouprave.

Članovi GSV-a na 119. sjednici
Foto: MŽ

Nacionalni dan zaštite na radu obilježava se  u cilju senzibilizacije javnosti o važnosti očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja radnika, a GSV u Međimurskoj županiji se redovito uključuje u obilježavanje zbog važnosti isticanja prava radnika na sigurno i zdravo radno mjesto. Stoga je i ove godine sa sjednice GSV-a upućen apel za poboljšanje radnih uvjeta i dobre zaštite na radu i to odgovornim stavom obiju strana – i poslodavaca i radnika. Jedino na taj način stvorit će se uvjeti za zadovoljnog i sigurnog radnika te zadovoljnog poslodavca, ističu članovi GSV-a u Međimurskoj županiji.

Članovi GSV-a na 119. sjednici
Foto: MŽ
Prezentacija o zaštiti na radu na 119. sjednici GSV-a
Foto: MŽ
Članovi GSV-a na 119. sjednici
Foto: MŽ
Prezentacija i izlagač na 119. sjednici GSV-a
Foto: MŽ

 

Izvor: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE