Uskoro će se i šetnja oko jezera u Trakošćanu naplaćivati

Trakošćan
Trakošćan je još prije koji dan bio pod snijegom, Foto: Danijel Mikolaj

Besplatnim šetnjama oko trakošćanskog jezera nakon nedjeljnog ručka ili nekom drugom zgodom – došao je kraj.

Naime, s 1. travnja, na sam Uskrs, na snagu stupa novi cjenik koji predviđa naplaćivanje ulaza i u sam park Trakošćan, i to po cijeni od pet kuna, pišu Varaždinske vijesti.

Naplatu ulaza u park, ne samo u dvorac-muzej, uprava Dvora Trakošćan najavljuje već nekoliko godina te su malo pomalo stvarani i uvjeti za to. Tako je u međuvremenu uređena recepcija, a nedavno su postavljeni i svojevrsni punktovi s kamerama kroz koje će biti moguć ulaz u sam park.

– Dakle, naplata ulaznice bit će prije mosta, i to za dvorac, što podrazumijeva i park, te za one posjetitelje koji nemaju namjeru ići u dvorac, samo za park, za sada po simboličnoj cijeni od pet kuna. To je za sada samo prijedlog. Konačna odluka, koja ovisi o više faktora, donijet će se u suradnji s lokalnom zajednicom. Korištenje sanitarnih usluga neće se naplaćivati – navodi Adam Pintarić, ravnatelj Dvora Trakošćan, dodajući da nisu predviđene posebne kontrole mimo ulaza na recepciji za ulazak u park, ali da zbog dislokacije naplate ulaznica planiraju zaposliti dvoje novih djelatnika.

Ostavi komentar